Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Utin jääkärirykmentti harjoittelee Kymenlaakson alueella ensi viikosta alkaen – Harjoituksiin liittyy helikopteritoimintaa

Kymenlaakson alueella harjoituksia järjestetään 12. huhtikuuta ja 19. toukokuuta välisenä aikana.

Utin jääkärirykmentti harjoittelee Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Etelä-Savon ja Päijät-Hämeen alueilla huhti- ja toukokuussa. Harjoituksiin liittyy helikopterien lentotoimintaa.

Kymenlaakson alueella harjoitustoimintaa on 12. huhtikuuta ja 19. toukokuuta välisenä aikana.

Puolustusvoimien tiedotteen mukaan Utin jääkärirykmentin varusmiehet ja henkilöstö toimivat harjoituksissa pienissä osastokokoonpanoissa. Toimintaa on maastossa ja rakennetulla alueella, valoisalla ja pimeällä.

Harjoituksiin osallistuvat helikopterit sekä sotilaiden käyttämät harjoitusampumatarvikkeet ja räjähdepanokset saattavat aiheuttaa äänihaittaa harjoituskohteiden ympäristössä.

Helikopterien pimeälentokoulutusta myös viikolla 18

Helikopterimiehistöjen pimeälentokoulutusta järjestetään kevätkaudella vielä kahden viikon aikana: 19.–23. huhtikuuta ja 3.–7. toukokuuta.

Tiedotteen mukaan koulutusviikkoina lentotoiminta alkaa pääsääntöisesti maanantai-iltaisin ja päättyy torstain ja perjantain välisenä yönä. Lennot aloitetaan pimeän tultua ja ne päättyvät, kun suunnitellut lentokierrokset on saatu tehtyä, kuitenkin viimeistään aamuneljään mennessä.

NH90-kuljetushelikoptereiden ja MD500-kevythelikoptereiden lennot keskittyvät noin 150 kilometrin säteelle Utin lentokentästä. Osa lennoista suuntautuu eteläiselle meri- ja rannikkoalueelle. Koulutuslennoissa käytetään ajoittain matalaa lentokorkeutta ja niiden aikana tehdään laskeutumisia.

Sallitko sijaintitiedon käytön?

Mediatalo Keskisuomalainen voi tarjota sijaintiisi perustuen kohdennettua mainontaa. Sijaintitiedot voidaan yhdistää palveluiden käytöstä kerättyihin tietoihin.