THL: Kouvolassa ei uusia tartuntoja maanantaina – Viikonvaihde poiki 30 uutta koronatartuntaa Kymenlaaksossa

Kymsotella on sairaalahoidossa seitsemän koronapotilasta. Koko maassa 225 uutta tartuntaa.

Kouvolan koronarokotuspisteet ovat keskustassa Hansassa ja Keltakankaalla. Katja Juurikko

Johanna Tenovirta

Kymsote varmisti lauantain ja maanantain välisenä aikana yhteensä 30 uutta koronatartuntaa. Kymenlaaksossa oli lauantaina 21, sunnuntaina kolme ja maanantaina kuusi tartuntaa, Kymsote kertoi. Kymsoten alueella on todettu yhteensä 1 347 koronavirustartuntaa epidemian alusta lähtien.

Terveyden ja hyvinvoinninlaitos THL:n mukaan Kouvolassa ei todettu maanantaina yhtään uutta koronavirustartuntaa. Kouvolassa on epidemian alusta lähtien varmistunut 650 tartuntaa. Lauantaina THL raportoi Kouvolassa seitsemän uutta tartuntaa, sunnuntaina tartuntoja ei ollut. Iitissä tartuntojen määrä oli maanantaina 31.

Kymenlaakson ilmaantuvuusluku oli maanantaina 146,4. Luku kuvaa taudin ilmaantuvuutta kahden viikon ajalta 100 000 asukasta kohti. Kahden sitä edeltäneen viikon aikana luku oli 85,7.

Viikon aikana Kymsote tutki kaikkiaan 3 166 koronavirusnäytettä. Viime vuoden maaliskuun alusta lähtien Kymsotessa on tutkittu yhteensä 67 491 koronavirusnäytettä.

Suomessa THL raportoi maanantaina 225 uutta koronavirustartuntaa. Kahden viime viikon aikana tartuntoja on todettu 5 973. Se on 3 102 tartuntaa vähemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana.

Kaikkiaan Suomessa on koko epidemian aikana raportoitu runsaat 82 200 koronavirustartuntaa.

Koronaviruksen ilmaantuvuusluku on koko maassa hieman yli 107. Alueelliset isoimmat ilmaantuvuusluvut ovat Helsingin ja Uudenmaan, Itä-Savon sekä Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirien alueilla. Koronavirus on aiheuttanut epidemian alusta lähtien 868 kuolemaa Suomessa.

Kymsoten ja THL:n ilmoittamissa tapausmäärissä on eroja. Eroavuuksien pääasiallinen syy on, että THL:n tilastoissa näkyy sellaisia tapauksia, jotka asuvat tai on muutoin hoidettu Kymsoten ulkopuolella, mutta ovat kirjoilla Kymenlaaksossa.

Uutista korjattu lauantain tartuntojen osalta Kouvolassa kello 10.33.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka