Kymsoten sähköinen koronarokotusten ajanvaraus ruuhkautui maanantaiaamuna

Kouvolassa ensimmäisen koronarokotteen oli saanut maanantaina 16 764 asukasta.

Koronarokotuksen sähköinen ajanvaraus ruuhkautui maanantaiaamuna. Linda Varoma

Johanna Tenovirta

Kymsoten sähköinen ajanvaraus ei toiminut maanantaiaamuna ruuhkien takia. Syyksi Kymsote ilmoittaa Facebookissa julkaisemassa häiriötiedotteessaan sen, että sähköisen ajanvarauksen kautta tehdään parhaillaan runsaasti ajanvarauksia paitsi Kymsoten myös muiden sairaanhoitopiirien alueella. Aikoja varattiin maanantaina erityisen paljon koronarokotuksiin.

Kymsote neuvoo, että jos ajanvaraussivusto ei heti avaudu, sitä kannattaa yrittää avata myöhemmin uudelleen iltapäivän aikana.

Kymsoten alueella yhteensä 36 551 asukasta on saanut ensimmäisen koronarokotteen maanantaihin mennessä. Toisen rokotteen saaneita oli maanantaina 3 742. Sairaanhoitopiiri on rokottanut yli 88 prosenttia alueen yli 80-vuotiaista. Ensimmäisen rokotteen saaneiden määrä oli maanantaina 10 740. 75–79-vuotiaista Kymsote on rokottanut 84 prosenttia, yhteensä 7 524.

Kouvolassa ensimmäisen rokotteen saaneita oli maanantaihin mennessä 16 764 ja kakkosrokotteen saaneita 1 614. Kotkassa ensimmäisen rokotteen oli saanut 11 745 asukasta ja toisen 1 443.

Kouvolassa selvästi eniten ensimmäisiä rokotteita olivat saaneet yli 80-vuotiaat. Heitä oli maanantaina yhteensä 5 447. Seuraavaksi eniten Kouvolassa on rokotettu 75–79-vuotiaita. Heistä ensimmäisen rokotteen oli saanut 3 592.

Kymenlaaksossa koronarokotuksiin aikoja voivat tällä hetkellä varata 18–69-vuotiaat riskiryhmään 1 kuuluvat ja 60–69-vuotiaat riskiryhmään 2 kuuluvat.

Riskiryhmään 1 kuuluvat henkilöt, joilla on erittäin voimakkaasti vakavalle koronavirustartunnalle altistava sairaus tai tila: elinsiirto tai kantasolusiirto, aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti, vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, vaikea krooninen munuaissairaus, vaikea krooninen keuhkosairaus, lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes ja Downin oireyhtymä.

Ryhmään 2 kuuluvat henkilöt, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistava sairaus tai tila: jatkuvaa lääkitystä vaativa astma, vaikea sydänsairaus, muun muassa sydämen vajaatoiminta, mutta ei pelkkä verenpainetauti, hengitystä haittaava neurologinen sairaus tai tila, immuunipuolustusta heikentävä lääkehoito autoimmuunisairauteen, vaikea krooninen maksasairaus, tyypin 1 diabetes tai lisämunuaisen vajaatoiminta, uniapnea, psykoosisairaus ja sairaalloinen lihavuus, jossa painoindeksi on yli 40.

Myös yli 70-vuotiaat voivat edelleen varata aikoja rokotuksiin.

Rokotusajan voi varata sähköisessä asioinnissa tai puhelimitse.

Lisätty maanantain rokotusjärjestys 12.44 ja rokotusmäärät 13.49.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka