Kouvolassa voi äänestää ennakkoon autossa istuen, bussissa tai kaupungintalon autohallissa – Tässä lista kaupungin ennakkoäänestyspaikoista

Jäähallin eteen tulee kaupungin vaalihistorian ensimmäinen drive-in-ennakkoäänestyspaikka.

Kouvolassa on mahdollisuus äänestää lukuisissa eri paikoissa ennakkoon. Arkistokuvassa on Korian kirjaston ennakkoäänestyspaikka. Noora Partanen

Johanna Tenovirta

Kesäkuun kuntavaaleissa ennakkoäänen voi antaa Kouvolassa useilla eri tavoilla. Kouvolan jäähallin edustalle tulee ensimmäistä kertaa drive-in-äänestys, jossa äänestys tapahtuu autossa istuen.

Autossa saa olla vain yksi henkilö, ja äänestys tapahtuu auton ikkunasta. Jos autossa on useampi matkustaja, silloin äänestäjän tai muiden autossa olevien on noustava autosta vaalisalaisuuden säilyttämisen vuoksi.

Kaupungintalon autohalliin kaupunki järjestää walk-in-äänestyspaikan. Ulkoäänestyspaikkaa on käytettävä, jos tartuntatautilääkäri on määrännyt äänestäjän karanteeniin. Silloin sisätiloissa äänestäminen on kielletty.

Kaupungin autohallissa äänestäjät kulkevat hallin toisesta päästä sisään ja toisesta ulos.

Kaupungin tiedotteen mukaan ulkoäänestyspaikoilla halutaan varmistaa turvallinen äänestäminen. Ennakkoäänestys alkaa 26. toukokuuta ja päättyy 8. kesäkuuta.

Äänestysbussi kiertää 10 päivää

Kaupungin reuna-alueilla kiertää äänestysbussi 27. toukokuuta alkaen. Bussin kiertue kestää kymmenen päivää, ja se päättyy 6. kesäkuuta.

Kotiäänestykseen ovat vaalilain mukaan oikeutettuja ne äänioikeutetut, joiden kyky liikkua ja toimia on siinä määrin rajoittunut, etteivät he pääse äänestyspaikkaan ilman kohtuuttomia vaikeuksia. Kotiäänestys on mahdollista myös silloin, kun tartuntatautilääkäri on määrännyt äänestäjän karanteeniin.

Kotiäänestykseen on ilmoittauduttava Kouvolan kaupungille viimeistään kesäkuun ensimmäiseen päivään mennessä.

Kontaktien minimoimiseksi äänestyspaikalla on noudatettava turvaohjeita, huomioitava turvavälit, käytettävä maskia ja käsidesiä. Äänestäjiä suositellaan ottamaan mukaan oma kynä ja ilmoitus äänioikeudesta.

Kouvolan kaikki ennakkoäänestyspaikat:

Kouvolan pääkirjasto

Haanojan kirjasto

Kuusankoskitalo

Voikkaan entinen apteekki

Inkeroisten kirjasto

Myllykosken kirjasto

Valkealan kirjasto

Elimäen entinen kunnanvirasto

Korian kirjasto

Jaalan liike- ja toimitalo

Kauppakeskus Veturi

Kääpälän koulu

Lehdokin nuorisotalo

Äänestysbussi

Kaupungintalon pysäköintihalli walk-in-äänestys

Kouvolan jäähalli drive-in-äänestys

Siirry vaalikoneeseen

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka