Kaksi uutta koronatartuntaa Kouvolassa perjantaina, neljä uutta Kymenlaaksossa – Muuntovirus leviää edelleen myös Kouvolassa

Sairaalahoidossa Kymenlaaksossa on kahdeksan potilasta.

Käsihygieniasta on edelleen tärkeää huolehtia koronan leviämisen estämiseksi. Katja Juurikko

Johanna Tenovirta

Kymenlaaksossa varmistui perjantaina neljä uutta koronatartuntaa. Kymsoten alueella on todettu epidemian alusta lähtien yhteensä 1 381 koronavirustartuntaa. Kymsoten sairaalahoidossa on kahdeksan koronaviruspotilasta.

Kouvolassa terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL raportoi neljä uutta koronatartuntaa perjantaina. Kouvolassa on varmistunut epidemian alusta lähtien 659 tartuntaa. Kahden viikon aikana Kouvolassa on ollut 41 tartuntaa. Iitissä tilanne on säilynyt muuttumattomana. Perjantaina tartuntoja oli Iitissä 31.

Kymenlaakson ilmaantuvuusluku jatkoi laskuaan perjantaina. Taudin ilmaantuvuutta kahden viikon aikana 100 000 asukasta kohti ilmaiseva luku oli 114,5.

Kymsote muistutti, että Kymenlaakso on edelleen koronaviruksen leviämisvaiheessa. Kaikkea matkustamista ja kontakteja on Kymsoten mukaan vältettävä sekä Kymenlaakson ulkopuolelta että sisältä tulevien kanssa.

– Muuntovirukset lisäävät kymenlaaksolaisten koronatartuntariskiä, ja alustava hyvä kehitys menetetään helposti, ellei koronarajoituksista pidetä kiinni, Kymsote totesi tiedotteessaan.

Etelä-Kymenlaaksossa todetuista tartunnoista suuri osa on herkästi tarttuvaa muuntovirusta. Muuntovirusta on liikkeellä myös Kouvolassa. Pääsiäisen jälkeen koronavirus on levinnyt erityisesti perhe- ja lähipiirissä, johon altistus on tullut muun muassa erilaisista kokoontumisista, ystävien tapaamisista ja työpaikoilta.

Koko maassa varmistui perjantaina 380 uutta koronatartuntaa. Tartuntojen yhteismäärä oli 83 633. Koronavirukseen liittyviä kuolemantapauksia Suomessa on ollut epidemian alusta lähtien 885.

Uutinen päivittyy.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka