Kouvolassa kaksi uutta tartuntaa maanantaina, Kymsotella myös kaksi

Kymenlaaksossa on sairaalahoidossa seitsemän koronaviruspotilasta. 25 prosenttia kouvolalaisista on saanut ensimmäisen koronarokotteen.

Kouvolassa Kymsote antoi koronarokotteita viikonvaihteessa lauantainakin. Katja Juurikko

Johanna Tenovirta

Kymsotella varmistui maanantaiaamuna kaksi uutta koronavirustartuntaa. Lauantaista maanantaihin Kymenlaaksossa varmistui yhteensä 14 uutta tartuntaa. Kymsoten alueella on todettu yhteensä 1 395 koronavirustartuntaa.

Kymenlaaksossa sairaalahoidossa on seitsemän koronaviruspotilasta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL raportoi Kouvolassa kaksi uutta virustartuntaa maanantaina. Kouvolassa on epidemian alusta lähtien ollut 663 tartuntaa. Iitissä tartuntojen määrä oli maanantaina edelleen 31.

Viikon aikana Kymenlaaksossa tutkittiin yhteensä 2 436 koronavirusnäytettä. Epidemian alusta lähtien maanantaihin mennessä näytteitä oli tutkittu yhteensä 69 927.

Kymenlaaksossa koronaviruksen ilmaantuvuus laski maanantaina. Luku oli 91,9, kun se vielä kaksi viikkoa sitten oli 134. Luku kuvaa taudin ilmaantuvuutta kahden viikon aikana 100 000 ihmistä kohti.

Kymsote muistuttaa, että Kymenlaakso on edelleen koronaviruksen leviämisvaiheessa. Kaikkea matkustamista ja kontakteja on Kymsoten mukaan vältettävä sekä Kymenlaakson ulkopuolelta että sisältä tulevien kanssa. Muuntovirukset lisäävät kymenlaaksolaisten koronatartuntariskiä.

– Etelä-Kymenlaaksossa todetuista tartunnoista suuri osa on herkästi tarttuvaa muuntovirusta. Muuntovirusta on liikkeellä myös Pohjois-Kymenlaaksossa, Kymsote kertoo tiedotteessaan.

Kouvolalaisista 25 prosenttia oli saanut ensimmäisen koronarokotteen maanantaihin mennessä. Ensimmäisen rokotteen oli saanut 20 332 kouvolalaista ja kakkosrokotteen saaneita oli 2 158. Kouvolan yli 80-vuotiaista 5 579 on saanut ensimmäisen rokotteen. Toiseksi eniten Kouvolassa on rokotettu 70–74-vuotiaita. Heidän määränsä oli maanantaina 5 177.

Kymenlaaksossa on rokotettu 25,8 prosenttia väestöstä. Ensimmäisen rokotteen saaneita oli maanantaina 42 193 ja toisen rokotteen saaneita 4 691. Kymsote on rokottanut yli 90 prosenttia alueen yli 80-vuotiaista. Toiseksi eniten ensimmäisen rokotteen saaneita on 75–79-vuotiaiden ikäryhmässä. Heistä ensimmäisen rokotteen on saanut 88,2 prosenttia.

THL kertoi maanantaina neljästä uudesta koronakuolemasta. Koronaviruksen aiheuttamaan covid-19-tautiin on kuollut yhteensä 891 ihmistä. Koko maassa varmistui maanantaina 156 uutta koronatartuntaa. Tartuntoja on raportoitu kahden viikon aikana 4 728, kun edeltävien kahden viikon aikana niitä raportoitiin noin 7 613. Tartuntojen määrä on siis laskenut 2 885 tapauksella. Suomessa tartuntoja on ollut 84 287 epidemian alusta lähtien.

Lisätty uudet kuolemantapaukset kello 14.34.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka