Iitissä paloi maastoa – Ruohikko on nyt ruutikuivaa ja Kouvolassa on suuri maastopalojen vaara

Maasto syttyy nyt herkästi palamaan viime vuotisessa kuivassa heinässä. Jussi Lopperi

Johanna Tenovirta

Iitin Saarasilla syttyi maastopalo maanantaina ennen puolta päivää. Haapakimolantieltä erkanevan Sammalkorventien varrella talon pihapiirissä oli nuotio, joka lähti nopeasti leviämään tuulen takia. Alkuvaiheessa palo uhkasi vieressä olleita rakennuksia, mutta paikalla olleet saivat ne suojeltua syttymiseltä. Kello 11.30 aikaan syttynyt palo levisi hakkuuaukolle. Tuli poltti parikymmentä metriä leveän kaistaleen maastoa sadan metrin alueelta.

Kymenlaaksossa ruohikkopalon vaara on kuivuuden takia suuri. Useita päiviä kestänyt kuiva ja lämmin sää tekevät ruohikkopalon vaarasta ilmeisen, Ilmatieteen laitos varoittaa. Ilmatieteen laitoksen antama ruohikkopalovaroitus pätee myös Päijät-Hämeen puolella sijaitsevassa Iitissä. Maaston kuivuutta arvioiva indeksiluku on Iitissä hieman Kouvolaa pienempi. Indeksi perustuu metsämaaston kuivuuden arviointiin säähavaintoja ja laskentamallia käyttäen.

– Avotulta ei nyt parane tehdä, koska ruohikko syttyy helposti. Toistaiseksi maastopaloja on ollut muutamia, Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Harri Kittelä sanoo.

Pelastuslaitos sai palon sammutettua ja viimeiset kastelut tehtyä Iitissä kello 13 mennessä.

Juttuun muutettu tapahtumapaikaksi Saaranen klo 14.06.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka