Kouvola purkaa koronarajoituksia – Alle 18-vuotiaiden ryhmäharrastukset ulkona ovat taas sallittuja tiistaista alkaen

Lasten ryhmäharrastukset ovat ulkotiloissa taas sallittuja Kouvolassa. Timo Pasanen

Joonas Heinonen

Kouvolan kaupunki avaa parempaan suuntaan kääntyneen koronaepidemiatilanteen vuoksi harrastustoimintaan liittyviä rajoituksia.

– Avaamme rajoituksia hallitusti ensisijaisesti nuorten harrastamisesta alkaen, kertoo turvallisuuspäällikkö Johanna Franzén kaupungin tiedotteessa.

Tiistaista 20. huhtikuuta alkaen alle 18-vuotiaiden ryhmäharrastustoiminta on mahdollista ulkotiloissa ilman ryhmäkoon rajoitusta, kunhan turvavälit toteutuvat koko harjoituksen ajan.

Pelejä tai otteluita ei saa edelleenkään järjestää, pois lukien ammattiurheilu ilman yleisöä.

Sisätiloissa alakouluikäisten ja sitä nuorempien ryhmäharrastustoimintaa voi edelleen toteuttaa enintään 10 henkilön ryhmissä. Sisätiloissa tartunta- ja altistusriskit ovat ulkotiloja suuremmat.

18 vuotta täyttäneet ja sitä vanhempien ryhmäharrastustoiminta on edelleen toistaiseksi keskeytetty sisä- ja ulkotiloissa, pois lukien ammattiurheilu.

Kouvolan kaupunki noudattaa lasten- ja nuorten harrastustoiminnan ikärajojen määrittelyssä opetus- ja kulttuuriministeriön antamia ohjeita.

Epidemiatilannetta seurataan, ja mikäli tartuntojen määrä pysyy alhaisena, voidaan rajoitusten purkua jatkaa toukokuussa.

– Korostan kuitenkin, että koronatilanne ei vielä ole Kouvolassa ohi, ja meidän täytyy edelleen noudattaa varovaisuutta kaikissa kontakteissa. Mikäli tartuntojen määrä kääntyy kasvuun, joudumme taas kiristämään rajoituksia, mitä kukaan ei varmastikaan halua, Franzén sanoo.

Kaikki Kouvolassa voimassa olevat koronarajoitukset ja suositukset löytyvät täältä.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka