Kouvolassa ja Kymsotella koronatartunnoissa nollapäivä tiistaina

Kymenlaaksossa sairaalahoidossa oli viisi koronaviruspotilasta.

Kymenlaaksossa koronatartunnat ovat vähentyneet, mutta alue on edelleen viruksen leviämisvaiheessa. Katja Juurikko

Johanna Tenovirta

Kymenlaaksossa ei ollut yhtään uutta koronavirustartuntaa tiistaina. Edellisen kerran Kymsotella oli nollapäivä viime vuoden marraskuussa. Kymsoten alueella on todettu yhteensä 1 395 koronavirustartuntaa epidemian alusta lähtien.

Myöskään Kouvolassa ei ollut tiistaina yhtään uutta virustartuntaa, Terveyden ja hyvinvoinninlaitos THL kertoi. Kouvolassa koronatartuntojen kokonaismäärä oli edelleen 663. Iitissä koronatartuntojen määrä oli edellisten päivien tapaan 31. Sielläkään uusia tartuntoja ei ollut.

Kymenlaakson ilmaantuvuusluku laski. Tiistaina luku oli 83,3. Kahden viikon takainen luku oli 145. Luku kuvaa koronaviruksen ilmaantuvuutta kahden viikon aikana 100 000 asukasta kohti.

Kymenlaaksolaisista 26,5 prosenttia eli 43 354 oli saanut ensimmäisen koronarokotuksen tiistaihin mennessä. Toisen rokotuksen saaneita oli 4 955 eli kolme prosenttia asukkaista.

Kouvolassa ensimmäisen rokotteen saaneita oli tiistaina 20 925. Se on 25,7 prosenttia kouvolalaisista. Toisen rokotteen saaneita oli 2 248 eli 2,8 prosenttia asukkaista.

Kouvolassa eniten ensirokotteen saaneita yli 80-vuotiaita oli tiistaina 5 590. Seuraavaksi eniten Kouvolassa on rokotettu 70–74-vuotiaita, yhteensä 5 269. 75–79-vuotiaista ensimmäisen rokotteen oli saanut 5 269.

Kymenlaakso on edelleen koronaviruksen leviämisvaiheessa. Kymsoten mukaan kaikkea matkustamista ja kontakteja on vältettävä sekä Kymenlaakson ulkopuolelta että sisältä tulevien kanssa. Etelä-Kymenlaaksossa todetuista tartunnoista suuri osa on herkästi tarttuvaa muuntovirusta. Muuntovirusta on liikkeellä myös Pohjois-Kymenlaaksossa, Kymsote kertoi tiedotteessaan.

– Perusohjeita, käsihygieniaa, maskin käyttöä, turvavälejä sekä suosituksia on noudatettava, Kymsote muistutti.

THL kertoi kahdesta uudesta koronakuolemasta tiistaina. Koronavirus on aiheuttanut Suomessa 893 kuolemaa. Koko maassa uusia tartuntoja oli THL:n mukaan 214. Tartuntojen kokonaismäärä epidemian alusta lähtien oli tiistaina 84 501.

Lisätty rokotetiedot kello 13.54.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka