THL: Kouvolassa yksi uusi koronatartunta keskiviikkona – Kymsotella seitsemän uutta tartuntaa

Sairaalahoidossa on kolme koronaviruspotilasta Kymenlaaksossa. Kuusi koronakuolemaa koko maassa keskiviikkona.

Kymenlaakso on edelleen koronaviruksen leviämisvaiheessa. Katja Juurikko

Johanna Tenovirta

Kymenlaaksossa varmistui keskiviikkona seitsemän uutta koronavirustartuntaa. Kymsoten alueella on epidemian alusta todettu yhteensä 1 402 koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa oli keskiviikkona kolme koronaviruspotilasta.

Kouvolassa varmistui yksi uusi koronatartunta keskiviikkona Terveyden ja hyvinvoinninlaitos THL:n mukaan. Kouvolassa virustartuntoja on varmistunut epidemian alusta lähtien yhteensä 664. Iitissä virustartuntoja on ollut syksystä lähtien 31. Tartuntojen määrä ei ole viime viikkoina muuttunut.

Koronaviruksen ilmaantuvuusluku oli keskiviikkona 77,2. Luku kertoo viruksen ilmaantuvuudesta kahden viikon aikana 100 000 asukasta kohti.

Kouvolassa ensimmäisen koronarokotuksen oli keskiviikkoon mennessä saanut 20 929 eli 25,7 prosenttia asukkaista. Toisen rokotuksen saaneita oli 2 255. Se on 2,8 prosenttia kouvolalaisista.

Kymsote oli keskiviikkoon mennessä antanut 43 360 ensirokotetta. Määrä on 26,5 prosenttia kymenlaaksolaisista. Toisen rokotteen saaneita oli 4 862 eli 3 pronsettia asukkaista.

Kymenlaakso on edelleen koronaviruksen leviämisvaiheessa, Kymsote muistutti tiedotteessaan. Kaikkea matkustamista ja kontakteja on vältettävä sekä Kymenlaakson ulkopuolelta että sisältä tulevien kanssa. Muuntovirukset lisäävät kymenlaaksolaisten koronatartuntariskiä. Etelä-Kymenlaaksossa todetuista tartunnoista suuri osa on herkästi tarttuvaa muuntovirusta. Muuntovirusta on liikkeellä myös Pohjois-Kymenlaaksossa.

THL raportoi keskiviikkona kuudesta uudesta koronaviruksen aiheuttaneesta kuolemasta. Yhteensä koko maassa on kuollut viruksen takia 899. Suomessa oli keskiviikkona 296 uutta koronatartuntaa. Koko maassa tartuntoja on ollut epidemian alusta lähtien 84 797.

Lisätty rokotetiedot kello 14.30.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka