Koronarokotukset etenevät Kymenlaaksossa 6 000 annoksen viikkotahtia, kertoo Kymsote – Kouvolassa rokotettuja on nyt 28,2 prosenttia kaupunkilaisista

Jos rokotteita saataisiin enemmän, Kymenlaaksossa olisi mahdollisuus rokottaa 10 000:kin ihmistä viikossa.

Tapani Olkku

22 962 kouvolalaista oli perjantaihin mennessä saanut vähintään yhden koronarokotteen. Molemmat rokoteannokset oli annettu 2 526:lle kouvolalaiselle.

Rokotuskattavuus on Kouvolassa nyt ensimmäisen annoksen osalta 28,2 prosenttia ja toisen annoksen osalta 3,0 prosenttia.

Kymenlaakson vastaavat luvut ovat 28,8 ja 3,3 prosenttia.

Rokotukset ovat tällä hetkellä Kymenlaaksossa käynnissä kaikille yli 65-vuotiaille ja heidän lisäkseen kaikille riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluville.

Kymsote päättää ensi viikolla, koska rokotukset avataan seuraavalle ikäryhmälle.

Kymsote kertoi perjantaina, että rokotukset etenevät Kymenlaaksossa 6 000 rokotteen viikkotahdilla. Jos rokotteita tulee saataville enemmän, määrää on mahdollista nostaa 10 000 rokotteeseen viikossa.

Eri valmistajien rokotteita saatavilla

Se, minkä valmistajan rokotteita Kymenlaaksossa saa, vaihtelee lähiviikkoina.

Tällä ja ensi viikolla 65–69-vuotiaille annetaan ensisijaisesti Astra-Zenecan rokotteet.

Ensi viikolla Kymsoten rokotuspisteissä Astra-Zenecaa annetaan kolmena päivänä, Kymsote kertoo.

– Näille päiville on ihan hyvin tehty ajanvarauksia. Toivomme, että useimmat myös paikalle tulevat, Kymsoten rokotuskoordinaattori Tanja Metsola sanoo tiedotteessa.

Viikolla 18 käytössä ei ole Astra-Zenecaa, vaan vain Pfizerin ja Modernan valmistamia rokotteita. Järjestely johtuu siitä, että noita rokotteita on Kymenlaaksoon tulossa saataville.

Kymsote muistuttaa, että rokotevalmisteiden turvallisuutta seurataan jatkuvasti.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka