Vappua on syytä viettää pienissä porukoissa Kouvolassa – Nuorisopalveluiden partiot seuraavat menoa, Vappugospel tekee paluun virtuaalisena

Kuuden ihmisen kokoontumisrajoitus edelleen voimassa Kouvolassa.

Vappugospelia järjestettiin Kouvolassa vuosina 1985-2015. Kuva on vuodelta 2014. Lukas Pearsall

Tiina Knaappila

Vappua on syytä juhlia pienellä porukalla ja turvaväleillä, Kouvolan kaupunki huomauttaa tiedotteessa.

Kaupungin nuorisopalvelujen koordinaattori Virpi Nokkala toivoo, että vanhemmat muistuttaisivat nuoria siitä, että kokoontumisia lähietäisyyksillä pitää välttää.

– Vappu on ajankohta, jolloin nuoret lähtevät monesti liikenteeseen isommallakin porukalla. Kotiintuloajoista on syytä sopia etukäteen ja pitää niistä kiinni. Vanhempien on hyvä myös olla tietoisia siitä, missä lapset vapun viettävät, Nokkala sanoo tiedotteessa.

Yli kuuden ihmisen kokoontumiset on Kouvolassa edelleen kielletty. Aluehallintoviraston rajoitus on voimassa 16. toukokuuta saakka.

Nuorisopalveluilla kahdeksan partiota eri puolilla Kouvolaa

Kaupungilla vapunaaton menoa seuraa nuorisopalvelut, joka jalkautuu eri puolille Kouvolaa kahdeksan partion voimin. Nuorille tarjolla on keskusteluseuraa, turvallista läsnäoloa ja ohjausta.

– Tärkein tehtävämme on olla nuorille läsnä, tukea ja auttaa heitä tarvittaessa. Usein pelkkä turvallisten aikuisten läsnäolo rauhoittaa ilmapiiriä, ennaltaehkäisee tekoja tai uhkaavia tilanteita. Ohjeistamme myös turvaväleistä ja käsihygieniasta.

Päihteiden käytöstä ja muusta häiriökäyttäytymisestä ilmoitetaan poliisin ohjeiden mukaan hätänumeroon.

Kaupungin turvallisuuspäällikkö Johanna Franzén toivoo, että vappumieltä löytyy myös poikkeuksellisena keväänä, mutta rajoitukset huomioiden.

– Toivon, että ihmiset juhlistavat vappua, mutta pienellä porukalla, perhepiirissä tai muutaman kaverin kanssa. Pyritään pitämään tartuntojen määrä laskussa, jotta päästäisiin nauttimaan kesästä mahdollisimman vähillä rajoituksilla, Franzén sanoo tiedotteessa.

Vaihtoehtoina virtuaalisia musiikkitapahtumia

Vaihtoehtoja kaupungilla hengaamiselle tuovat virtuaaliset musiikkitapahtumat. Esimerkiksi Vappugospel tekee paluun Kouvolaan. Tapahtuma löytyy omalta Youtube-kanavaltaan. Se alkaa kello 16.30 ja päättyy kello 22.

Vappugospelin avaa kaupunginjohtaja Marita Toikka. Esiintymässä on valtakunnallisesti tunnettuja, kouvolalaislähtöisiä gospelmusiikin nimiä kuten Pekka Laukkarinen ja Miika Johannes sekä paikallisia kykyjä kuten seurakunnan nuorten bändejä, valkealalaislähtöinen Pietari Savolainen ja Rock Academysta tuttu Late Noir Theater.

Musiikin lomassa kuullaan nuorten haastatteluja.

Musiikkia vappuun tarjoaa myös valtakunnallinen streamattu festivaali Upgrade. Festivaali tuo esiin uusia nimiä eri puolelta maata ja musiikkia hip hopista metalliin.

Kello 15 alkavan tapahtuman järjestävät Helsingin nuorisopalvelut, ja mukana on monia kaupunkeja.

Kouvolasta mukana ovat kaikki Rock Academyn bändit eli Another Hot Spring, Rock-Criminals, Immortal Sorrow ja Late Noir Theater.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka