Kouvolan uimahallit ja nuorisotilat ovat avautumassa ensi viikolla – Näin rajoituksia aiotaan purkaa Kymsoten alueella

Kymenlaakso palasi keskiviikkona koronaviruksen leviämisvaiheesta kiihtymisvaiheeseen.

Uimahallit voidaan avata Kymsoten mukaan ensi viikolla Kymenlaaksossa. Katja Juurikko

Joonas Heinonen

Kymenlaakson koronakoordinaatioryhmä linjasi keskiviikkona maakunnan palanneen jälleen takaisin kiihtymisvaiheeseen. Samalla ryhmä linjasi, että rajoitusten purkamista voidaan jatkaa.

Maanantaina 3. toukokuuta alkaen Kymenlaakson kuntien uimahallit, urheilutilat, kirjastot ja nuorisotilat voisivat aueta rajoitetusti. Kunnat tekevät lopulliset päätökset.

Kymsoten suosittelee, että uimahallit ja sellaiset kaupungin kuntosalit, joissa on henkilökuntaa paikalla, avataan siten, että kävijämäärä rajataan toistaiseksi puoleen tilojen normaalista kapasiteetista.

Kirjastojen oleskelutilat voidaan avata asiakkaiden käyttöön siten, että turvavälejä voidaan noudattaa. Kirjastoautojen liikennöinti voidaan aloittaa.

2003 syntyneiden ja sitä nuorempien ryhmäharrastustoiminta sisällä ja ulkona on mahdollista ilman ryhmäkoon rajoitusta siten, että toiminnassa voi noudattaa turvavälejä.

2002 syntyneiden ja sitä vanhempien ryhmäharrastustoiminta ulkona on mahdollista enintään kuuden henkilön ryhmissä siten, että toiminnassa voi noudattaa turvavälejä. Aikuisten ryhmäharrastustoiminta sisätiloissa on toistaiseksi edelleen keskeytetty.

2003 syntyneiden ja sitä nuorempien peli-, kilpailu- ja ottelutoiminta on sallittu sisä- ja ulkotiloissa. Yleisön osalta tulee noudattaa aluehallintoviraston antamia määräyksiä kokoontumisrajoituksista sekä muita yleisötilaisuuksiin liittyviä ohjeita. Ammattiurheilun linjaukset kuten ennenkin.

Kaikissa julkisissa tiloissa asioiville sekä pukuhuoneissa ja muissa yhteisissä tiloissa on vahva maskisuositus kaikille 12 vuotta täyttäneille.

Sen sijaan kuuden henkilön kokoontumisrajoitusta tapahtumiin ja julkisiin kokoontumisiin suositeltiin jatkettavaksi edelleen aiemman päätöksen mukaisesti 16.5. asti. Kokoontumisrajoitusten jatkamista puolsi erityisesti virusvarianttien jatkuvasti lisääntyvä yleisyys Kymenlaaksossa. Tällä hetkellä lähes kaikkia Kymenlaakson uudet tartunnat liittyvät virusvariantteihin, erityisesti brittivarianttiin.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka