Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kouvola tarjoaa viikoksi ilmaisia kaupunkipyöriä vapusta alkaen – Myöhemmin keväällä kouvolalaisten käyttöön on tulossa 10 sähköpyörää

Kouvolassa alkaa vappupäivänä 1.5. maksuton kaupunkipyöräkampanja, joka kestää äitienpäivään 9.5. asti.

Maksuton pyöräily koskee alle 30 minuuttia kestäviä pyörävuokrauksia. Pidempään kestävät vuokraukset laskutetaan normaalin hinnaston mukaan. Maksuttomia vuokrauksia voi ottaa rajattoman määrän kampanja-aikana. Pyöriä käytetään puhelimeen asennettavalla Donkey Republic -sovelluksella.

Kouvolassa on käytössä tänä keväänä 60 peruskaupunkipyörää. Lisäksi myöhemmin keväällä on tulossa 10 sähköpyörää, jotka on suunnattu Voikkaan Virtakiven sataman, Kuusankosken keskustan ja kauppakeskus Veturin väliseen ajoon.

Kaupunkipyöräpysäkkejä löytyy myös Kouvolan matkakeskuksesta, Tykkimäen saunalta, Tykkimäen huvipuiston portilta, Prisma-keskuksesta, Xamkin Kasarminmäen kampukselta sekä asuinalueilta.

Oranssit kaupunkipyörät ovat olleet osa Kouvolan kaupunkikuvaa jo vuodesta 2018, kun Kouvolan ja Kotkan kaupunkien yhteisen onnistuneen kaupunkipyöräkokeilun perusteella syntyi Kaakau Oy – Kaakon Kaupunkipyörät.

Kokeiluhanke sai rahoitusta Liikenneviraston (nykyinen Väylävirasto) valtionavustuksesta. Tämän jälkeen Kaakau on laajentanut toimintaansa myös Kymenlaakson ulkopuolelle.