Asiakastilojen turvavälimääräys poistuu Kymenlaaksossa – Avi kumosi päätöksen helpottuneen epidemiatilanteen takia

Asiakkailla ja osallistujilla pitää edelleen olla mahdollisuus käsien puhdistamiseen. Katja Juurikko

Tiina Knaappila

Kymenlaakson alueen asiakastilojen turvavälimääräys kumotaan helpottuneen epidemiatilanteen vuoksi. Etelä-Suomen aluehallintovirasto kertoo tiedotteessa, että se kumoaa päätöksen, jolla Kymenlaakson sairaanhoitopiirin alueella toimijoita on velvoitettu varmistamaan mahdollisuus asiakkaiden tai osallistujien välisten turvavälien säilyttämiseen sisä- ja ulkotiloissa.

Niin sanottuun turvavälipäätökseen on liittynyt vaatimus kirjallisesta suunnitelmasta siitä, miten lähikontaktit vältetään tiloissa. Tilojen käytöstä vastaavien toimijoiden ei tarvitse jatkossa tehdä tätä suunnitelmaa Kymenlaakson alueella.

Yleiset hygieniavaatimukset on edelleen huomioitava.

Tilojen käytöstä vastaavien toimijoiden täytyy kuitenkin edelleen huomioida tartuntatautilain pykälän 58 c mukaiset yleiset hygieniavaatimukset, joiden mukaan esimerkiksi asiakkailla ja osallistujilla on mahdollisuus käsien puhdistamiseen.

Osallistujien oleskelu järjestetään väljästi ja asiakaspaikat sijoitetaan riittävän etäälle toisistaan. Pykälä on voimassa kesäkuun loppuun. Ravintoloita koskevista velvoitteista säädetään erillisessä tartuntatautilain pykälässä 58 a.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka