Kouvolassa alkaa yrittäjyyden ylempi amk-koulutus

Haku koulutukseen alkaa ensi keväänä.

Kouvola on yksi Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamkin omistajista. Katja Juurikko

Johanna Tenovirta

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk laajentaa koulutarjontaansa. Kouvolassa alkaa uusi yrittäjyyden ylempi amk-koulutus. Sen tavoitteena on synnyttää uutta ja vahvistaa olemassa olevaa yritystoimintaa. Keskeistä koulutuksessa ovat muun muassa eettisyys ja kiertotalous. Tutkintoon tähtäävät opiskelevat tiedolla johtamista eli digitaalisuuden ja datan hyödyntämistä.

Koulutus on suunnattu henkilöille, jotka haluavat kehittää ja luoda yrittäjyyttä tulevaisuuden tarpeisiin.

– Maisteri-tasoisella koulutuksella avaamme uuden yrittäjyyden väylät ammattilaisille, Xamkin talouden koulutusalajohtaja Petteri Ikonen sanoo Xamkin tiedotteessa.

Ensi vuonna Kouvolassa on aloituspaikkoja kaikkiin koulutuksiin yhteensä 718.

Insinöörikoulutus vuorovuosina

Kotkassa käynnistyy ensimmäisen kerran vuonna 2022 uusi insinöörin amk-tutkintoon johtava robotiikka ja tekoäly -koulutus. Koulutus toteutetaan vuorovuosina Kouvolassa ja Kotkassa. Kouvolassa ensimmäinen ryhmä aloittaa syksyllä 2021.

Kotkassa alkaa ensi vuonna uusi Nursing-koulutus. Tutkintoa varten opiskellaan sairaanhoitajaksi suomeksi ja englanniksi. Tavoitteena ammattikorkeakoululla on saada hakijoita ulkomailta. Kotkassa kaikkiin alkaviin koulutuksiin vuonna 2022 on yhteensä 843 aloituspaikkaa.

Mikkelissä Xamk aloittaa digimarkkinoinnin johtamisen ylemmän amk-koulutuksen.

Koulutuksiin alkaa haku syksyllä 2021 ja keväällä 2022 kahtena eri aikana. Tammikuussa on haku englanninkielisiin ja maaliskuussa suomenkielisiin koulutuksiin.

Amk-tutkinnon hakukohteita on vuonna 2022 yhteensä 71 ja maisteritasoisia ylemmän amk-tutkinnon hakukohteita 27.

Aloituspaikkoja Xamkissa on yhteensä 3 066. Niistä amk-tutkinnon aloituspaikkoja on 2 482 ja ylemmän amk-tutkinnon paikkoja 584.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka