Kysely: Näin koronakriisi on vaikuttanut Kymenlaakson yritysten liikevaihtoihin ja henkilöstömääriin

Joonas Heinonen

13 prosenttia kymenlaaksolaisyrityksistä arvelee, että koronakriisi vaikuttaa pysyvästi henkilöstön määrän vähenemiseen. 16 prosenttia uskoo kriisin laskevan liikevaihtoa. Tämä ilmenee kauppakamarien viime viikolla yrityksille tekemästä kyselytutkimuksesta.

Koronakriisi on vaikuttanut yritysten maksuvalmiuteen eli kykyyn selviytyä lyhytaikaisista veloista. Kyselyyn vastanneista Kymenlaakson kauppakamarin jäsenyrityksistä 13 prosenttia ilmoitti maksuvalmiutensa olevan välttävä tai heikko. Joka viidennellä yrityksellä maksuvalmius on tyydyttävä. 69 prosentilla yrityksistä maksuvalmius on hyvä tai erinomainen.

Koronavuoden aikana liikevaihto on pysynyt ennallaan tai kasvanut joka kolmannella yrityksellä. 68 prosentilla liikevaihto on tippunut.

Näkymät kesään ovat hieman valoisammat; yli puolet kyselyyn vastanneista yrityksistä uskoo liikevaihtonsa pysyvän ennallaan tai kasvavan touko–kesäkuun aikana.

Lähes 80 prosentilla henkilöstömäärä pysyy kesäkuukausina ennallaan tai kasvaa. Henkilöstön määrä on pysynyt koronavuoden aikana ennallaan 60 prosentilla vastaajista.

Noin kolmanneksella yrityksistä henkilöstömäärä on vähentynyt alle 25 prosenttia ja joka kymmenennellä tätä enemmän.

Kauppakamarien kysely tehtiin 27. huhtikuuta. Kyselyyn vastasi Kymenlaaksosta 75 yritystä.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka