Kouvolassa kolme uutta koronatartuntaa keskiviikkona – Kymsotella tartuntoja myös kolme

Kouvolassa on saanut ensimmäisen rokotteen yli 34 prosenttia asukkaista. Sairaalahoidossa on Kymenlaaksossa kaksi potilasta.

Hyvä käsihygienia on tehokkain tapa estää koronavirusta leviämästä. Katja Juurikko

Johanna Tenovirta

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL raportoi kolme uutta koronavirustartuntaa Kouvolassa keskiviikkona. Kouvolassa on todettu pandemian alusta 679 tartuntaa. Maanantaina ja tiistaina uusia tartuntoja ei Kouvolassa ollut.

Iitissä koronatilanne on pysynyt samana. Tartuntoja on ollut 32.

Kymenlaaksossa todettiin kolme uutta koronavirustartuntaa keskiviikkona. Toukokuun ensimmäisestä päivästä Kymenlaaksossa on ollut 13 tartuntaa. Kymsoten alueella on todettu yhteensä 1 446 koronavirustartuntaa pandemian alusta. Sairaalahoidossa on kaksi koronaviruspotilasta.

Kouvolassa ensirokotteen saajien määrä ylitti keskiviikkona 34 prosenttia. Ensimmäisen rokotteen oli keskiviikkoon mennessä saanut 27 787 ja toisen rokotteen 3 343 kouvolalaista.

Kymsoten alueella rokotteen saaneita oli vajaat 35 prosenttia, yhteensä 57 109. Kymenlaaksossa toisen rokotteen oli saanut 6 968. Koko maassa ensimmäisen rokotteen saaneita oli runsaat 31 prosenttia eli yli 1,764 miljoonaa suomalaista.

Päijä-Hämeen sairaanhoitopiiriin kuuluvassa Iitissä ensimmäisen rokotteen saaneita oli vajaat 40 prosenttia, 2 631 kunnan asukkaista. Toisen rokotteen Iitissä oli saanut 225.

THL:n mukaan viruksen ilmaantuvuus on edelleen laskenut Kymenlaaksossa. Luku oli keskiviikkona 25,7. Luku kuvaa taudin ilmaantuvuutta kahden viikon aikana 100 000 asukasta kohti. Kahtena edentäneenä viikkona luku oli Kymenlaaksossa 77,16.

Virustartuntoja varmistui Kymenlaaksossa kahden viimeksi kuluneen viikon aikana 42. Kahden sitä edeltäneen tartuntojen määrä oli 126.

THL raportoi 269 uutta virustartuntaa koko maassa keskiviikkona. Niistä Helsingissä oli 65. Suomessa on varmistunut pandemian alusta lähtien yhteensä 87 798 tartuntaa.

Rokotetiedot lisätty 13.46.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka