Kouvolassa kaksi uutta koronatartuntaa torstaina, Kymenlaaksossa kolme – Kymsote aloittaa viisikymppisten rokotukset ensi viikolla

Perjantai-iltana sähköisessä ajanvarauksessa alkaa lauantaiaamuun kestävä toimintakatko. 55–59-vuotiaat voivat varata rokotusajan jo tänään torstaina.

Kymenlaaksossa on edelleen voimassa vahva maskin käyttösuositus. Katja Juurikko

Johanna Tenovirta

Kouvolassa varmistui kaksi uutta koronavirustartuntaa torstaina, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL raportoi. Kouvolassa on ollut 681 tartuntaa pandemian alusta lähtien. Iitissä tartuntoja on ollut 32.

Kymenlaaksossa uusia virustartuntoja oli torstaina kolme, Kymsote kertoo. Kymenlaaksossa on todettu yhteensä 1 449 koronavirustartuntaa. Kahden viime viikon aikana tartuntoja on ollut Kymenlaaksossa 42. Niitä edeltäneiden kahden viikon aikana lukumäärä oli 118. Sairaalahoidossa Kymenlaaksossa on kaksi koronaviruspotilasta.

Kymenlaaksossa viruksen ilmaantuvuus laski. Torstaina kahden viime viikon ilmaantuvuusluku oli 25,7. Sitä edeltäneiden kahden viikon luku oli 72,2. Luku kuvaa viruksen ilmaantuvuutta kahden viikon aikana 100 000 asukasta kohti.

Kymenlaaksossa positiivisten osuus koronanäytteistä on 1,17 prosenttia. Tartunnoista noin 60 prosenttia on tullut samassa taloudessa asuvilta ja muusta lähipiiristä: samasta taloudesta noin 40 prosenttia ja muusta lähipiiristä 20 prosenttia. 10 prosentissa tapauksista tartunnanlähde on ollut työpaikka, joka on sijainnut muualla kuin Kymenlaaksossa. Tällä hetkellä tartunnoista pystytään jäljittämään lähes 90 prosenttia, Kymsote kertoo tiedotteessaan.

Kymsote aloittaa koronarokotukset 50–59-vuotiaille kymenlaaksolaisille. Ensimmäiset rokotusajat tälle ikäryhmälle ovat tarjolla ensi viikolle eli viikolle 19.

Ajanvarauksen sujuvoittamiseksi Kymsote avaa ajanvarauksen porrastetusti. 55–59-vuotiaat voivat varata aikoja torstaista 6. toukokuuta alkaen ja 50–54-vuotiaat tiistaista 11. toukokuuta alkaen.

Ensisijaisesti Kymsote pyytää asiakkaita käyttämään sähköistä ajanvarausta. Jos se ei ole mahdollista, rokotukseen voi varata ajan myös puhelimitse.

– Aina, kun ajanvaraus avautuu uudelle ryhmälle, niin sähköinen kuin puhelinajanvarauskin käyvät vilkkaina. Jos sähköisessä ajanvarauksessa on ruuhkaa, pyydämme yrittämään myöhemmin uudelleen, Kymsoten rokotuskoordinaattori Tanja Metsola sanoo sairaanhoitopiirin tiedotteessa.

Ajanvaraus on auki ja rokotukset ovat käynnissä edelleen myös kaikille sairauden tai tilan vuoksi riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluville. Samoin 60-vuotiaat ja kaikki tätä vanhemmat voivat edelleen varata rokotusaikoja. Rokotusaikoja on Metsolan mukaan tällä hetkellä hyvin tarjolla rokotuspisteissä puolilla Kymenlaaksoa.

Kymsoten sähköisessä ajanvarauksessa on käyttökatko perjantaina 7. toukokuuta kello 21 alkaen. Käyttökatko johtuu potilastietojärjestelmän päivityksestä. Katko päättyy lauantaina 8. toukokuuta aamupäivän aikana.

THL kertoi torstaina 280 uudesta tartunnasta Suomessa. Suomessa virustartuntoja on ollut yhteensä 88 078 pandemian alusta. THL varmisti myös torstaina yhden uuden koronakuoleman. Koronavirus on aiheuttanut 919 kuolemaa Suomessa pandemian alusta lähtien.

Uutiseen korjattu viikonpäivä keskiviikosta torstaiksi kello 17.16.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka