Kouvolan ravintolarajoituksia höllennetään perjantaina – Valomerkki tulee jatkossa kello 18–19 ravintolatyypistä riippuen

Kymenlaakson ravintoloita koskevat aukiolo- ja anniskelurajoitukset muuttuvat perjantaina 7.5.

Jatkossa alkoholijuomien anniskelua pääasiallisena ravitsemistoimintanaan pitävien liikkeiden anniskelu on lopetettava viimeistään kello 18 ja sallittu aukioloaika on kello 05–19. Muissa liikkeissä anniskelu on lopetettava viimeistään kello 19 ja sallittu aukioloaika on kello 05–20.

Tällä hetkellä valomerkki tulee Kymenlaaksossa ravintolatyypistä riippumatta kello 17. Baarien on suljettava kello 18 ja ruokaravintoloiden kello 19.

Hallitus hyväksyi torstaina sosiaali- ja terveysministeriön esityksen tartuntatautilain muutoksesta. Sen perusteena on koronavirusepidemiatilanteen parantuminen Kymenlaaksossa.

Rajoitukset helpottavat myös Itä-Savon sairaanhoitopiirin alueella, jossa alkoholijuomien anniskelu on lopetettava perjantaista alkaen viimeistään kello 22 ja liikkeen saa pitää avoinna kello 05–23.

MaRa kritisoi lievennysten kohdentamista vain parille alueelle

Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry kritisoi torstaina voimakkaasti hallituksen päätöstä jättää tiukemmat rajoitukset ennalleen viidessä maakunnassa.

MaRan mukaan eduskunta antoi hallitukselle valtuudet säätää tiukoista ravintolatoiminnan rajoituksista, mutta korosti, että niitä pitää lieventää heti, kun ne eivät ole oikeasuhtaisia ja välttämättömiä.

– Hallitus on ylittänyt päätösvaltansa rajat ja laiminlyönyt velvollisuutensa ryhtyä viipymättä toimenpiteisiin asetuksen muuttamiseksi ja rajoitusten lieventämiseksi. Mikään niistä edellytyksistä, joilla hallitus voisi perustella asiakaspaikkojen merkittävää rajoittamista, anniskelun lopettamista kello 17 ja ruokaravintoloiden sulkemista kello 19, ei ole enää olemassa, , MaRan puheenjohtaja Aki Käyhkö sanoo tiedotteessa.

– Esimerkiksi HUS-alueella ilmaantuvuusluku oli 121,4 tämän vuoden ensimmäisenä päivänä. Silloin ruokaravintolat saivat ottaa sisään asiakkaita enintään 75 prosenttia enimmäisasiakasmäärästä, anniskella kello 22 asti ja ravintolat piti sulkea kello 23. Tänään ilmaantuvuusluku on 88,9 ja sen suunta on ollut alaspäin.

Juttua täydennetty kello 15.35.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka