Kouvolassa yksi, Kymsotella neljä uutta koronatartuntaa perjantaina – Yli 60 000 on saanut ensimmäisen koronarokotteen Kymenlaaksossa

Sairaalahoidossa oli perjantaina kaksi koronaviruksen takia.

Kymenlaaksossa on edelleen voimassa vahva suositus käyttää maskia. Katja Juurikko/Arkisto

Johanna Tenovirta

Kymenlaaksossa varmistui perjantaina neljä uutta koronavirustartuntaa, Kymsote kertoo tiedotteessaan. Tämän viikon maanantaista lähtien Kymenlaaksossa on varmistunut yhteensä 13 uutta virustartuntaa. Kymsoten alueella on todettu yhteensä 1 453 tartuntaa pandemian alusta lähtien. Sairaalahoidossa on kaksi koronaviruspotilasta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL varmisti yhden uuden virustartunnan Kouvolassa perjantaina. Kouvolassa on ollut pandemian alusta lähtien 682 tartuntaa. Iitissä tartuntoja on ollut 32. Luku on pysynyt samana useita viikkoja.

Kymenlaaksossa koronaviruksen ilmaantuvuus oli perjantaina 23,9. Luku kuvaa taudin ilmaantuvuutta kahden viikon ajalta 100 000 asukasta kohti. Kahden edeltäneen viikon luku oli 60.

Kymenlaaksossa positiivisten osuus näytteistä on 1,17 prosenttia, Kymsote kertoi. Viime viikolla Kymsoten alueella otettiin reilut 2 000 koronatestiä.

Kymenlaaksolaisista ensirokotteen oli perjantaihin mennessä saanut lähes 37 prosenttia, yhteensä 60 259. Toisen rokotteen saaneita oli 7 182.

Kouvolassa ensirokotteen saaneita oli 36 prosenttia asukkaista, 29 294. Toisen rokotteen oli saanut perjantaihin mennessä 3 422. Kouvolassa eniten ensirokotteita olivat perjantaihin mennessä saaneet 70–74-vuotiaat, yhteensä 5 732. Toiseksi eniten ensirokotteita on annettu yli 80-vuotiaille. Heistä rokotteen oli saanut 5 682.

Kymenlaakson tartunnoista noin 60 prosenttia on tullut samassa taloudessa asuvilta ja muusta lähipiiristä: samasta taloudesta noin 40 prosenttia ja muusta lähipiiristä 20 prosenttia. Kymmenessä prosentissa tapauksista tartunnanlähde on ollut työpaikka, joka on sijainnut muualla kuin Kymenlaaksossa. Tällä hetkellä tartunnoista pystytään jäljittämään lähes 90 prosenttia, Kymsote kertoi.

THL raportoi perjantaina 254 uutta virustartuntaa koko maassa. Suomessa on ollut pandemian alusta lähtien 88 332 tartuntaa.

Lisätty rokotetiedot kello 13.32.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka