Avi saattaa höllentää kokoontumisrajoitusta Kymenlaaksossa ensi viikolla – Muualla Etelä-Suomessa nykyiset rajoitukset jatkuvat toukokuun loppuun

Kuvituskuva. Outi Paappanen

Joonas Heinonen

Etelä-Suomen aluehallintovirasto (avi) tarkastelee Kymenlaakson koronavirusrajoituksia ensi viikolla. Tällä hetkellä maakunnassa on voimassa enintään kuuden henkilön kokoontumisrajoitus 16.5. asti.

Etelä-Karjalan, Helsingin ja Uudenmaan, Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirien alueilla nykyisiä rajoituksia jatketaan toukokuun loppuun asti, avi tiedotti perjantaina.

Leviämisvaiheessa olevilla Etelä-Karjalan, Helsingin ja Uudenmaan ja Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirien alueilla yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärä rajataan edelleen enintään kuuteen henkilöön.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin alueella epidemia on kiihtymisvaiheessa, ja siellä kokoontumisrajoitus säilyy enintään kymmenessä hengessä.

Lisäksi avi jatkaa näillä alueilla määräystä, jonka mukaan toimijoiden täytyy varmistaa asiakastiloissa turvavälien mahdollisuus.

Avi varautuu kuitenkin tekemään mahdollisia uusia päätöksiä nopealla aikataululla tilanteen niin vaatiessa. Hallitus puolsi periaatepäätöksellään 6.5. sitä, että koronaepidemian torjunnassa luovuttaisiin valtakunnallisten toimenpidetasojen käytöstä ja palattaisiin alueelliseen epidemiatilanteeseen perustuvaan toimintamalliin.

– Seuraamme sekä epidemiatilannetta että valtakunnallisen ohjauksen tilannetta erittäin tiiviisti. Päätökset on tehty tämänhetkisen tilanteen mukaan ja niissä on huomioitu alueellisten koronakoordinaatioryhmien tuoreet tilannekuvat ja toimenpidesuositukset, Etelä-Suomen avin aluehallintoylilääkäri Laura Nikunen sanoo tiedotteessa.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka