Yksi kuoli kolarissa Valkealassa keskiviikkona – Henkilöauto törmäsi rekkaan

Onnettomuuspaikan ohi kulkee kiertotie Saarennonväylän ja Heparontien kautta.

Marjo Latvanen

Henkilöauton kuljettaja on kuollut liikenneonnettomuudessa Heinolantiellä 46 keskiviikkona puolenpäivän jälkeen. Onnettomuus tapahtui Valkealan Saarennon kohdalla, Harjun ja Kouvolan välisellä osuudella, tiedottaa Kaakkois-Suomen poliisi.

Poliisin tietojen mukaan onnettomuus tapahtui, kun Heinolasta Kotkan suuntaan ajanut henkilöauto ajautui tuntemattomasta syystä vastaantulevien kaistalle ja osui rekka-autoon kovalla nopeudella.

Kaakkois-Suomen poliisi tutkii onnettomuuteen johtaneita syitä Onnettomuustutkintalautakunnan kanssa.

Rekan nostotöiden vuoksi tie onnettomuuspaikan kohdalta oli poikki koko päivän. Onnettomuuspaikan ohi kulki kiertotie Saarennonväylän ja Heparontien kautta.

Päivystävä palomestari Saku Tauriainen kertoi aiemmin Kymenlaakson pelastuslaitoksen tiedotteessa, että onnettomuudessa on altistunut kaksi henkilöä. Toisen henkilön mahdollisista vammoista ei ole tietoa.

Onnettomuuspaikan raivauksessa ja rekan siirtämisessä kului pitkään, sillä paikalta piti poistaa öljyistä maata. Liikennehaitta jatkui myöhäiseen iltaan asti. Fintrafficin tiedotteen mukaan tilanne oli ohi vasta kello 23.36.

Hätäkeskus sai tiedon onnettomuudesta hieman kello 12 jälkeen. Paikalle lähetettiin useita pelastuslaitoksen yksiköitä.

Uutista on päivitetty 12.5. kello 16.05 tiedolla öljyisen maan poistosta sekä 13.5. kello 8.14 tiedolla, että tilanne oli ohi vasta kello 23.36.

Palvelut

Ruokapaikka