Kouvolan nollaputki koronatartunnoissa päättyi: Keskiviikkona kaksi uutta tartuntaa

Kymenlaaksossa keskiviikkona kaikkiaan kahdeksan uutta koronatartuntaa.

Arkistokuva. Juha Poutanen

Marjo Latvanen

Kouvolassa on vahvistettu keskiviikkona kaksi uutta koronavirustartuntaa. Kouvolan edellisin koronatartunta on viime viikolta. Kouvolassa ehti olla neljä päivää, jolloin tartuntoja ei vahvistettu lainkaan.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen koronakartan mukaan epidemian alusta lähtien Kouvolassa on ollut 684 vahvistettua koronatartuntaa.

Kymsoten mukaan Kymenlaaksossa on todettu keskiviikkona kahdeksan uutta koronavirustartuntaa. Määrä on toukokuun päiväkohtaisista määristä maakunnan suurin.

Epidemian alusta lähtien Kymsoten alueella on todettu nyt 1 474 koronatartuntaa.

Kymenlaaksossa on sairaalahoidossa kolme koronaviruspotilasta. Määrä on sama kuin tiistaina.

Kymenlaaksossa on tutkittu viimeisen viikon aikana 2 262 näytettä.

Kymsoten toteamat tartunnat voivat päivittyä viiveellä THL:n tilastoihin, joten päiväkohtaiset luvut eivät ole yksi yhteen. Lisäksi THL:n tilastoissa on mukana tartunnan saaneita, joiden kirjat ovat Kouvolassa, mutta jotka asuvat ja hoidetaan käytännössä muualla.

Koko maassa 280 uutta tartuntaa

THL:n mukaan Suomessa on havaittu vuorokaudessa 280 uutta koronavirustartuntaa. Epidemian alusta lähtien maassa on havaittu 89 270 koronavirustartuntaa.

Iitissä ei ole uusia koronatartuntoja. Iitin koronatartuntaluku on edelleen 32 tartuntaa.

Kymenlaaksossa on ollut viimeisen 14 vuorokauden aikana 32 uutta koronatartuntaa. Määrä on laskemaan päin. Sitä edeltävällä kahden viikon jaksolla koronatartuntoja oli Kymenlaaksossa 75.

Koronan ilmaantuvuusluku Kymenlaaksossa viimeisen kahden viikon jaksolle on 19,6 tapausta 100 000 asukasta kohti. Edellisen kahden viikon aikana koronan ilmaantuvuusluku Kymenlaaksossa oli 45,93.

Kouvolassa jo yli 31 000 ensimmäisen rokotuksen saanutta

Kouvolassa jo 31 340 henkilöä on saanut ensimmäisen koronarokotteen. Toisen annoksen on saanut 3 799 henkilöä.

Kymenlaaksossa Kymsote on rokottanut 64 507 henkilöä ensimmäisellä rokotteella. Toisen rokotteen on lisäksi saanut 7 778 henkilöä.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka