Kouvolalaislähtöinen Pietari Inkinen on valittu Etelä-Korean radion sinfoniaorkesterin musiikilliseksi johtajaksi

Inkisen kausi on kolmivuotinen ja alkaa ensi tammikuussa.

Arkistokuvassa Pietari Inkinen. Jussi Lopperi

Marjo Latvanen

Kouvolalaislähtöinen kapellimestari Pietari Inkinen on valittu Etelä-Korean radion sinfoniaorkesterin musiikilliseksi johtajaksi.

Inkisen kausi KBS Symphony Orchestran musiikillisena johtajana alkaa ensi tammikuussa. Kausi on kolmivuotinen.

Esittävien taiteiden asiantuntijan Well Spokenin julkaisemassa tiedotteessa kerrotaan, että Inkinen jatkaa yhä myös Saarbrückenin radion sinfoniaorkesterin ylikapellimestarina. Inkinen aloitti tässä tehtävässä vuonna 2017, ja hänen kauttaan jatkettiin hiljattain vuoden 2025 kesäkuuhun.

Vuodesta 2009 Inkinen on toiminut Japanin filharmonisen orkesterin päävierailijana ja vuodesta 2016 ylikapellimestarina.

Inkisellä on sopimuksia myös Euroopassa. Hän on ensimmäinen Bayreuthin oopperajuhlien kapellimestariksi kutsuttu suomalainen.

Ensi vuoden kesästä alkaen Inkinen johtaa oopperajuhlilla Richard Wagnerin Niebelungin sormus -tetralogian uusimman Valentin Schwarzin ohjaaman tuotannon. Pandemian vuoksi kokonaisuus siirtyi viime kesältä ensi vuoteen.

Tänä kesänä Inkinen johtaa Bayreuthissa Hermann Nitschin version Wagnerin Valkyyria-oopperasta.

Pietari Inkinen on toiminut myös Prahan sinfoniaorkesterin ylikapellimestarina ja Ludwigsburgin festivaaliorkesterin ylikapellimestari vuosina 2015–2019. Hän on Uuden-Seelannin sinfoniaorkesterin kunniakapellimestari.

Inkinen on vieraillut useiden tunnettujen orkesterien johtajana. Näitä orkestereita ovat muun muassa Los Angelesin filharmonikot, Israelin sinfoniaorkesteri, Pittsburghin sinfoniaorkesteri ja Baijerin radion sinfoniaorkesteri.

Oopperakapellimestarina hän on vieraillut muun muassa Suomen kansallisoopperassa ja Dresdenin Semperoperissa.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka