Kouvolassa voi koronan vuoksi äänestää ennakkoon ulkona – Mukaan suositellaan ottamaan oma kynä, katso lista äänestyspaikoista

Ennakkoäänestys alkaa 26. toukokuuta. Tarjolla on 15 äänestyspaikkaa ja kiertävä bussi.

Korian kirjasto on yksi ennakkoäänestyspaikoista. Kuva vuodelta 2017. Noora Partanen

Kimmo Puhakka

Kouvolan kuntavaalien ennakkoäänestyksessä on koronapandemian vuoksi ensimmäistä kertaa järjestetty mahdollisuus äänestää ulkona.

Jäähallin edustalle tulee drive-in-äänestys, jossa voi äänestää autossa istuen. Kaupungintalon autohalliin järjestetään walk-in-äänestys, jossa äänestäjät kävelevät hallin toisesta päästä sisään ja toisesta ulos.

Ennakkoäänestys alkaa 26.5. ja päättyy 8.6. Kahden ulkopaikan lisäksi käytössä on 13 sisätiloissa olevaa äänestyspaikkaa. Lisäksi kaupungin reuna-alueilla kiertää äänestysbussi 27.5.–6.6.

Tartuntavaaran vuoksi äänestäjiä suositellaan ottamaan äänestyspaikalle mukaan oma kynä. Lisäksi tarvitaan henkilöllisyystodistus, ilmoitus äänioikeudesta ja maski. Turvavälejä on noudatettava.

Drive-in-äänestyksessä autossa saa olla äänestämisen aikana vain yksi henkilö vaalisalaisuuden säilyttämiseksi. Jos autossa on useampia, joko äänestäjän tai muiden on noustava ulos äänestämisen ajaksi.

Äänestysaikana koko jäähallille johtava Topinkuja on varattu äänestyskäyttöön, joten kujalle ei saa pysäköidä. Jos tartuntatautilääkäri on määrännyt äänestäjän karanteeniin, hänen on käytettävä ulkoäänestyspaikkaa.

Henkilöllä on oikeus kotiäänestykseen, jos hänen kykynsä liikkua ja toimia on siinä määrin rajoittunut, ettei hän pääse äänestyspaikalle ilman kohtuuttomia vaikeuksia. Kotiäänestys on mahdollinen myös karanteeniin määrätyille. Kotiäänestykseen on ilmoittauduttava viimeistään 1.6. kello 16 numeroon 020 615 7191.

Ulkoäänestyspaikat ovat ennakkoäänestyksen ajan avoinna arkisin kello 10–18 ja viikonloppuisin kello 11–15. Muiden äänestyspaikkojen aukiolot ja äänestysbussin aikataulu löytyvät osoitteesta kouvola.fi/vaalit.

Kouvolan keskusvaalilautakunnan sihteeri, kaupunginlakimies Päivi Sandås kertoo tiedotteessa äänestysmäärien jakautuvan yleensä melko tasan ennakkoäänestyksen ja varsinaisen vaalipäivän kesken.

– Korona-aikana toivotaan, että ihmiset kävisivät ahkerasti äänestämässä ennakkoon, jotta varsinaiseen vaalipäivään ei pakkaudu hurjasti ihmisiä – silloinhan voi äänestää vain oman alueen äänestyspaikassa.

Kuntavaalit

Kouvolan ennakkoäänestyspaikat

Kouvolan pääkirjasto

Haanojan kirjasto

Kuusankoskitalo

Voikkaan entinen apteekki

Inkeroisten kirjasto

Myllykosken kirjasto

Valkealan kirjasto

Elimäen entinen kunnanvirasto

Korian kirjasto

Jaalan liike- ja toimitalo

Kauppakeskus Veturi

Kääpälän koulu

Lehdokin nuorisotalo

Äänestysbussi

Kaupungintalon pysäköintihalli (walk-in-äänestys)

Kouvolan jäähalli (drive-in-äänestys)

Siirry vaalien tulospalveluun

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka