Inkeroisten voimalaitoksen patorakenteiden peruskorjaus alkaa – Padon ylittävällä sillalla voi liikkua ainakin vielä tänä vuonna

Peruskorjaus valmistuu vuoden 2023 aikana. Korjaustöiden jälkeen pato näyttää samalta kuin nyt.

Kalle Sipiläinen

Inkeroisten vesivoimalaitoksen patorakenteiden peruskorjaustyöt ovat alkamassa.

Peruskorjauksessa kunnostetaan esimerkiksi patorakenteiden kiviverhouksia, korjataan betonipatorakenteita ja parannetaan pato- ja kalliorakenteiden vesitiiveyttä.

– Päätavoitteemme on peruskorjata Inkeroisten voimalaitoksen vanhat patorakenteet patoturvallisuuden varmistamiseksi. Korjaustöiden ansiosta pian 100 vuotta täyttävän padon ja siihen liittyvien rakenteiden tehokas ja turvallinen käyttö jatkuu taas usean vuosikymmenen ajan, kertoo Kemijoki Oy:n patoturvallisuuspäällikkö Marko Talvensaari tiedotteessa.

Merkittävä rakennettu kulttuuriympäristö

Vuonna 1922 valmistuneen voimalaitoksen alue on Museoviraston määrittämä valtakunnallisesti merkittävä rakennettu kulttuuriympäristö.

Korjaustöiden suunnittelun aikana Kemijoki Oy on käynyt aktiivista vuoropuhelua Museoviraston kanssa.

– Pato tulee näyttämään peruskorjauksen jälkeen samalta kuin nyt, kertoo Kemijoki Oy:n aluepäällikkö Helena Ylihurula tiedotteessa.

Korjaustöiden ansiosta pian 100 vuotta täyttävän padon ja siihen liittyvien rakenteiden tehokas ja turvallinen käyttö jatkuu taas usean vuosikymmenen ajan.

Marko Talvensaari

Mahdollisista rajoitteista tiedotetaan

Peruskorjaus ei vaikuta vuoden 2021 aikana liikkumiseen padon ylittävällä kevyen liikenteen sillalla.

Projektin edetessä työt saattavat myöhemmin rajoittaa voimalaitosalueella liikkumista ja kevyen liikenteen väylien käyttöä.

Mahdollisista rajoitteista Kemijoki Oy kertoo tiedottavansa etukäteen.

Peruskorjauksen on määrä valmistua vuoden 2023 aikana.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka