Kymsotella 11 koronatartuntaa viikonvaihteessa, yksi tartunta Kouvolassa maanantaina – "Kaikki uudet tartunnat ovat todennäköisesti brittivarianttia," Kymsote sanoo

Suurin osa tartunnoista leviää nyt 40–60-vuotiaiden joukossa Kymenlaaksossa. Tartuntoja on etenkin Kouvolassa ja Kotkassa.

Rokotukset koronavirusta vastaan edistyvät ripeästi Kymenlaaksossa, mutta Kymsote kehottaa edelleen noudattamaan koronasuojaohjeita. Esa Happonen

Johanna Tenovirta

Kymenlaaksossa varmistui lauantain ja maanantaina aikana yhteensä 11 uutta koronavirustartuntaa. Maanantaina Kymsote varmisti yhden uuden tartunnan. Kymsoten alueella on todettu yhteensä 1 555 koronavirustartuntaa epidemian alusta.

Kymsoten alueella sairaalahoidossa on kaksi koronaviruspotilasta.

Terveyden ja hyvinvoinninlaitos THL:n mukaan Kouvolassa varmistui maanantaina yksi uusi koronatartunta. Kaikkiaan Kouvolassa on ollut 720 tartuntaa epidemian alusta. Iitissä tartuntojen määrä on pysynyt pitkään samana. Niitä on ollut 32.

Kymenlaaksossa maalis–huhtikuun vaihteesta lähtien jatkunut koronatartuntojen määrän selkeä laskusuunta on viimeisen viikon aikana pysähtynyt. Virus tarttuu tällä hetkellä erityisen herkästi, koska käytännössä kaikki uudet tartunnat ovat todennäköisesti niin sanottua brittivarianttia, Kymsote kertoo tiedotteessaan.

THL:n mukaan Kymenlaaksossa taudin ilmaantuvuus on noussut kahden viime viikon aikana. Maanantaina ilmaantuvuus oli 53,9. Kahden sitä edeltäneen viikon luku oli 19,6. Luku kuvaa taudin ilmaantuvuutta kahden viikon ajalta 100 000 asukasta kohti. Koko maassa ilmaantuvuusluku oli maanantaina 49,2.

Kymenlaaksossa todettiin kahden viime viikon aikana 88 tartuntaa. Sitä edeltäneiden kahden viikon määrä oli 32.

Tartunnan mahdollisuus on lyhyissäkin kontakteissa sisällä, mutta myös ulkona, jos turvaohjeita ei noudateta. Tuoreista tartunnoista suuri osa on nyt keski-ikäisten 40–60-vuotiaiden ikäryhmässä. Tartuntoja on etenkin Kouvolassa ja Kotkassa. Viikonloppuna 15.–16. toukokuuta tartunnoista ja altistumisista suuri osa on aiemmin tunnistettujen tartuntaketjujen jatkotartuntoja.

Perheestä tai muusta lähipiiristä saatujen tartuntojen määrä on laskenut. Kokoontumiset niin baareihin kuin yksityisiin tiloihin ovat tartuntariski. Tartuntoja on saatu myös työpaikoilta, joissa koronasuojaohjeita on syytä noudattaa erityisen tarkasti. Rokotukset etenevät nyt Kymenlaaksossa ripeästi, mutta yleisiä koronasuojaohjeita – suojavälejä, käsihygieniaa, maskien pitoa ja etätyön suosimista – tulee noudattaa vielä pitkään, Kymsote sanoo.

Viikon aikana Kymsoten alueella tutkittiin 1 910 koronavirusnäytettä. Epidemian alusta, viime vuoden maaliskuusta lähtien Kymsotessa on tutkittu yhteensä 78 199 näytettä.

Koko maassa THL raportoi 93 uutta koronatartuntaa maanantaina. Kahden viime viikon aikana Suomessa on raportoitu 2 726 tartuntaa, mikä on 188 tartuntaa vähemmän kuin edellisten kahden viikon aikana. Epidemian alusta Suomessa on ollut 91 619 tartuntaa.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka