Yksi koronakuolema lisää Kymenlaaksossa – Kymsoten alueella on kuollut 22 koronavirukseen epidemian alusta lähtien

Suomessa raportoitiin seitsemän uutta koronakuolemaa maanantaina. Yli 44 prosenttia kouvolalaisista on saanut ensimmäisen koronarokotteen.

Kouvolassa ensimmäisen koronarokotteen on saanut yli 44 prosenttia alueen väestöstä. Arkistokuva. 123RF

Johanna Tenovirta

Yhteensä 22 kymenlaaksolaista on kuollut koronavirukseen epidemian alusta lähtien. Kouvolan Sanomat uutisoi26. huhtikuuta yhdestä koronakuolemasta tämän kevään aikana. Tuolloin kuolleiden määrä oli 21. Toukokuussa kuolemantapauksia on tullut yksi lisää.

Suomessa raportoitiin perjantain jälkeen seitsemän uutta koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyvää kuolemantapausta. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL:n mukaan koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyviä kuolemia oli maanantaihin mennessä raportoitu Suomessa yhteensä 939.

Tauti on tappanut vanhempaa väkeä

Virukseen on kuollut pääasiassa vanhempia kymenlaaksolaisia, Kymsoten johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa sanoo.

– Eniten kuolemantapauksia on ollut ikäluokassa 80 vuotta ja sen yli. Jonkin verran joukossa on ollut myös sitä hieman nuorempia, joilla on ollut taustalla perussairauksia.

Suurin osa kuolemista tuli epidemian alkuvaiheessa viime keväänä ja toisen aallon huippuvaiheessa vuodenvaihteessa. Kuusankoskella Lauttarannan kotiutusyksikössä kuolemantapauksia oli yhteensä 13 tammikuussa. Lauttarannassa virukseen kuolleet olivat pääasiassa yli 80-vuotiaita. Joukossa oli myös nuorempia esimerkiksi muistisairauksista kärsineitä.

Niin sanotun kolmannen aallon aikana maalis-huhtikuussa tänä vuonna koronakuolemia oli yksi. Toukokuussa koronavirukseen on kuollut yksi, Mäntymaa vahvistaa.

Eniten kuolemantapauksia on ollut ikäluokassa 80 vuotta ja sen yli.

Marja-Liisa Mäntymaa

Yli 44 prosenttia kouvolalaisista rokotettu

Koronarokotukset ovat edistyneet Kymenlaaksossa hyvin. Kymsoten alueella 45,5 prosenttia asukkaista, yhteensä 74 485 oli maanantaihin mennessä saanut ensirokotteen. Toisen rokotteen saaneita oli 11 061.

Kouvolassa ensirokotteen oli saanut maanantaihin mennessä 36 139 asukasta. Se on kaupungin asukasmäärästä 44,3 prosenttia. Toisen rokotteen oli saanut maanantaihin mennessä 5 036.

Eniten rokotteita ovat Kouvolassa saaneet 70–74-vuotiaat. Heistä 5 848 on saanut ensimmäisen rokotteen. Nuoremmista ikäryhmistä esimerkiksi 55–59-vuotiaita oli rokotettu Kouvolassa 4 163.

Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirin alueella Iitissä oli saanut ensimmäisen rokotteen yli 48 prosenttia väestöstä, 3 209 henkilöä. Toisen rokotteen saaneita oli maanantaina lähes 500. Määrä on 7,5 prosenttia iittiläisistä.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka