Myrsky aiheuttanut puiden kaatumisia ja sähkökatkoksia Kouvolassa – pelastuslaitos pysynyt kiireisenä koko iltapäivän

Kouvolassa ja muualla Kymenlaaksossa on myrskyn takia tämän päivän aikana ollut tuhansia asiakkaita ilman sähköjä. Kouvolassa sähköttömiä asiakkaita on ollut enimmillään 1502. Koko Kymenlaakson Sähköverkon alueella noin klo 18 illalla sähköttömiä kohteita on noin 5000.

Myrsky on myös lisännyt pelastuslaitoksen työmäärää. Kymenlaakson pelastuslaitoksella on ollut päivän aikana yli 20 työtehtävää, ja lisää tulee koko ajan. Tehtävät alkoivat kolmen ja neljän välillä.

Töitä ovat aiheuttaneet puiden kaatumiset sähkölinjoille, teille ja talojen päälle. Kouvolan päivystävä palomestari vahvistaa, ettei henkilövahinkoja ole sattunut.

Kymenlaakson Sähköverkko muistuttaa, että linjoille kaatuneista puista tulisi ilmoittaa häiriöilmoitusnumeroon 05 778 0222.

Sähkölinjoille kaatuneisiin puihin tai maassa oleviin sähköjohtoihin ei saa koskea hengenvaaran vuoksi. Johdoille kallistuneista puista ja lähellä maata roikkuviin johtimista tulee pysyä vähintään kahdenkymmenen metrin etäisyydellä.

Uhmakkaimmillaan myrsky on ollut 15–18 metriä sekunnissa. Ilmatieteen laitoksen mukaan tuulet heikkenevät yön aikana. Yhdeksän maissa illalla tuuli heikkenee merkittävästi, ja puolen yön aikaan tuuli on jo erittäin heikkoa.

Mainos: Punos Mobile

Mainos: Punos Mobile

Koodarin koti on Kouvolassa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka