Kolmekymppisten koronarokotukset alkavat Kymenlaaksossa

30–39-vuotiaat voivat varata ajan rokotukseen maanantaista lähtien.

Rokotukset etenevät Essoten alueella joutuisasti. Anu Kiljunen

Joonas Heinonen

Koronavirusrokotukset laajenevat Kymenlaaksossa 30–39-vuotiaiden ikäryhmälle ensi viikolla. Ajanvaraus avautuu maanantaina 31. toukokuuta, Kymsote tiedotti torstaina.

Asiakkaita pyydetään käyttämään ensisijaisesti sähköistä ajanvarausta. Mikäli sähköisen ajanvarauksen käyttö ei ole mahdollista, rokotukseen voi varata ajan myös puhelimitse.

Mikäli sähköisessä ajanvarauksessa on ruuhkaa ja palvelu hidastuu, Kymsote pyytää yrittämään myöhemmin uudelleen.

Parhaillaan rokotuspisteissä on käynnissä myös ikääntyneiden toiset rokotukset, eli rokotuspisteillä rokotetaan 30–39-vuotiaiden kanssa samaan aikaan huomattavan paljon ikääntyneitä, jotka ovat saaneet ensimmäisen rokotuksen 12 viikkoa sitten.

Tämän vuoksi vapaita rokotusaikoja ei ole heti varattavissa yhtä paljon kuin aiemmin. Samoin rokotuspisteissä on eroja siinä, kuinka paljon vapaita aikoja on tarjolla. Rokotteita on kuitenkin tällekin ikäryhmälle riittävästi, mutta rokotukset jakaantuvat useammalle viikolle.

Tilanne sähköisessä ajanvarauksessakin voi muuttua eri päivinä. Rokotusaikoja lisätään, mikäli rokotteita saadaan lisää käytettäväksi tai joku peruu ajan. Rokotusaikoja avataan aina vain 2–3 viikoksi eteenpäin. Näin kaikki rokotteet saadaan käytettyä ja rokotukset annettua tehokkaasti.

Kymsote muistuttaa, että kymenlaaksolaiset voivat varata ajan mihin tahansa Kymsoten rokotuspisteeseen kotikunnasta riippumatta. Poikkeuksena on Pyhtään rokotuspiste, joka palvelee vain pyhtääläisiä tai Pyhtään terveysaseman valinneita.

Lisätietoa ajanvarauksesta löytyy täältä.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka