Kouvolassa ei yhtään, Kymsotella neljä uutta koronatartuntaa torstaina – Tauti leviää nyt eniten 40–50-vuotiaiden keskuudessa Kymenlaaksossa

Kymenlaaksossa on toistaiseksi vältytty Intian virusmuunnokselta, mutta brittivarianttia on edelleen liikkeellä.

Kouvolalaisista vajaa puolet on saanut ensimmäisen koronarokotteen. Kuvituskuva. Päivi Kallo

Johanna Tenovirta

Kymenlaaksossa varmistui neljä uutta koronavirustartuntaa torstaina, Kymsote tiedotti. Kymenlaaksossa on kahden viime viikon aikana todettu 80 uutta koronatartuntaa. Kymsoten alueella on todettu yhteensä 1 565 koronavirustartuntaa epidemian alusta lähtien. Sairaalahoidossa Kymenlaaksossa oli kaksi potilasta koronaviruksen takia.

Kouvolassa ei ollut torstaina yhtään uutta koronatartuntaa, Terveyden ja hyvinvoinninlaitos THL tiedotti. Kouvolassa tartuntoja on ollut epidemian alusta 722. Iitissä tartuntaluku pysyi niin ikään samana. Kunnassa on ollut tartuntoja 32.

Intian virusmuunnosta on tavattu Suomessa ainakin 67 tapausta. Muuntoviruksista Suomessa on eniten tavattu brittivarianttia.

– Kymenlaaksossa ei ole todettu uutta Intian varianttia, mutta se on uhka, joka on otettava huomioon, Kymsote sanoi tiedotteessaan.

Kymenlaaksossa tartuntoja on ollut kahden viikon aikana THL:n mukaan 84. Kahden sitä edeltäneen viikon tartuntamäärä oli 38.

Kotkassa ja Kouvolassa todettiin kahden viikon aikana tartuntoja yhtä paljon, molemmissa 38 uutta tapausta. Karanteenissa oli torstaina noin 300 kymenlaaksolaista.

Kymenlaakson ilmaantuvuusluku oli THL:n mukaan torstaina 51,4. Kahden sitä edeltäneen viikon luku oli 23. Tartuntojen määrä on viikon aikana kehittynyt hieman parempaan suuntaan Kymsoten mukaan. Ilmaantuvuusluku kuvaa taudin ilmaantuvuutta 100 000 asukasta kohti kahden viikon aikana.

Kymenlaaksossa eniten uusia tartuntoja on todettu 40–59-vuotiailla. Kymsote pystyy jäljittämään noin 80 prosenttia tartunnoista. 57 prosenttia tartunnoista on peräisin omasta perheestä tai muusta lähipiiristä ja noin 15 prosenttia työpaikalta. Näytteistä positiivisten osuus on 1,8 prosenttia. Positiivisten näytteiden osuus on laskussa.

Kymsoten johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa sanoi keskiviikkona tiedotteessa, ettei epidemiatilanne ole vielä vakaa, vaikka suunta on ollut parempaan. Sen takia Kymenlaakso pysyy kiihtymisvaiheessa.

Yli 46 prosenttia, yhteensä 37 631 kouvolalaista oli saanut ensimmäisen koronarokotteen torstaihin mennessä. Toisen rokotteen saaneita oli 7,5 prosenttia eli 6 100 kouvolalaista. Koko Kymsoten alueen väestöstä oli torstaihin mennessä saanut ensirokotteen yli 47 prosenttia. Toisen rokotteen saaneita oli 8 prosenttia alueen väestöstä.

THL varmisti koko maassa torstaina 98 uutta koronatartuntaa. Kaikkiaan epidemian aikana on todettu Suomessa 92 062 tartuntaa. Tartunnat eivät ole samalla tapaa laskussa kuin aiemmin, THL:n ylilääkäri Otto Helve sanoi koronatilannekatsauksessa.

Lisätty rokotustiedot kello 13.36.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka