Poliisi tekee retkiratsian Repovedelle viikonvaihteessa – Retkellään poliisi tapaa ja neuvoo luonnossa liikkujia

Poliisille on tullut kansallispuistosta pysäköintiin, koirakuriin ja paloturvallisuuteen liittyviä valituksia. Valvontatempauksen aikana poliisi korostaa hyvää retkeilyetikettiä ja muistuttaa jokamiehenoikeuksista.

Lapinsalmen uusi silta on yksi Repoveden suosituimmista ylityspaikoista. Raimo Eerola

Johanna Tenovirta

Repoveden kansallispuistossa voi ensi sunnuntaina törmätä poliisiin. Kaakkois-Suomen poliisi tekee sunnuntaina retkiratsian, jonka tarkoituksena poliisilla on tavata retkeilijöitä, tuoda esille hyvää retkeilyetikettiä ja neuvoa jokamiehenoikeuksista.

Poliisipartio kulkee päivän aikana kansallispuiston alueella ja muistuttaa sekä opastaa samalla retkeilijöitä hyvistä retkeilytavoista, poliisi kertoo tiedotteessaan.

Repoveden alueella on poliisin mukaan vältytty suuremmilta järjestyshäiriöiltä, vaikka kansallispuistossa oli viime vuonna yli 230 000 kävijää. Joitain valituksia poliisille tulee alueen liikennejärjestelyistä. Ne koskevat lähinnä pysäköintiä tienvarsilla.

– Suurin osa retkeilijöistä käyttäytyy hyvin, mutta kävijämäärän kasvaessa myös Repoveden kansallispuistossa on paikka paikoin esiintynyt tietämättömyyttä esimerkiksi paloturvallisuuteen ja koirien vapaana pitämiseen liittyen, retkiratsiassa mukana oleva ylikomisario Jukka Lankinen kertoo tiedotteessa. Hän johtaa Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen hälytys- ja valvontatoimintasektoria, joka vastaa myös alueen erävalvonnasta.

Poliisi pystyy puuttumaan sakottamalla roskaamiseen, laittomaan tulipaikkaan ja koirien vapaana olemiseen alueella, mutta se ei kuitenkaan ole Lankisen mukaan retkiratsian tavoite.

– Valistamme hyvistä retkeilytavoista ja tapaamme luonnossa liikkujia.

Kommentoi

Mainos: Kouvolan Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka