Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jättömaa-festivaali järjestetään Kouvolassa sittenkin tänä kesänä – Katso täältä viime kesän minifestarista tehty dokumenttielokuva

Jättömaa-dokumentissa kuullaan kaksi kappaletta jokaiselta esiintyjältä. Lisäksi mukana on yllin kyllin tunnelmapaloja yksityistapahtumana järjesteyltä festivaalilta.

Jättömaa-festivaali järjestetään sittenkin Kouvolassa tänä kesänä. Tapahtuman järjestäjät ehtivät huhtikuussa ilmoittaa, että festivaali peruuntuu.

Nyt festivaalia järjestävän Jättömaa ry:n puheenjohtaja Ville Viinikainen vahvistaa, että festivaali toteutuu jossain muodossa alkuperäisenä ajankohtana eli 24.–25.7.

Lisätietoja järjestäjät lupaavat kertoa kesäkuun alussa.

– Festivaali järjestetään samana aikana, muttei samassa paikassa tai samanlaisena. Tulossa on hyvät kekkerit, mutta pienimuotoisempana.

Poikkitaiteellisessa tapahtumassa oli määrä nähdä tänä vuonna musiikin lisäksi taidenäyttelyitä ja runoutta.

Lauantaina järjestäjät vahvistivat, että Jättömaa kylässä -tapahtuma järjestetään Jaalassa Huhdasjärven kylätalolla 24.–25.7.

Elokuva ensi-iltaan lauantaina

Viime koronakesänä Jättömaa järjestettiin elokuun alussa Voikkaalla Jättömaa pihalla -yksityistapahtumana, johon oli pääsy vain erikseen kutsutuilla.

– Minulle se oli ehdottomasti kesän kohokohta, Viinikainen sanoo.

Yleisöä otettiin paikalle 80. Osallistujia tuli Viinikaisen mukaan ympäri Suomea.

Tapahtuma taltioitiin, ja lauantaina siitä tehty musiikkielokuva saa viimein ensi-iltansa. Joona Paavolan ohjaama elokuva on ollut valmiina pidempään, mutta koronaepidemian aiheuttamat kokoontumisrajoitukset ovat lykänneet ensi-illan järjestämistä.

– Ensi-illan piti olla alun perin jo joulukuussa. Sen jälkeen sitä lykättiin aina parin kuukauden välein tähän päivään asti.

Elokuva kestää reilun tunnin. Siinä on mukana kaksi kappaletta jokaiselta esiintyjiltä ja lisäksi erilaisia tunnelmapaloja muusta tapahtumasta.

– Tapahtuma oli poikkitaiteellinen, kuten Jättömaa yleensäkin, ja se näkyy elokuvassa. Musiikki on kuitenkin pääroolissa.

Ensi-iltatapahtuma järjestetään Kuusankosken Studio 123 -elokuvateattereissa. Tapahtumaan otetaan enintään 60 osallistujaa. Sinne voi ilmoittautua Jättömaan Facebook-sivulla.

Osallistujamäärän määrittävät nykyiset kokoontumisrajoitukset. Yleisötilaisuuksiin saa ottaa enintään 20 henkilöä kerrallaan. Kun Studio 123:ssa on kolme teatterisalia, yhteensä yleisöä mahtuu 60.

Katso tästä elokuva, kunhan se julkaistaan

Elokuva tulee julkaisunsa jälkeen näkyviin myös Jättömaan Youtube-kanavalla ja sen voit katsoa tästä:

Mikäli videoruutu ei näy, elokuva löytyy tämän linkin takaa.

Muokattu 30.5. kello 15.13: ohjelmassa ei ole tänä vuonna kirjallisuuspaneeleja.