Kouvolassa ja Kymsotella ei uusia koronatartuntoja maanantaina – Kymenlaaksossa varmistuivat edelliset neljä tartuntaa lauantaina

THL varmisti maanantaina kahdeksan uutta koronakuolemaa. Kymenlaaksossa on toistaiseksi vältytty Intian variantilta.

Koronarokotukset jatkuvat vilkkaana Hansan rokotuspisteellä. Katja Juurikko

Johanna Tenovirta

Kymenlaaksossa ei ole todettu kahteen päivään yhtään uutta koronavirustartuntaa, Kymsote tiedotti maanantaina. Edelliset tartunnat Kymsote varmisti lauantaina. Tuolloin tartuntoja oli neljä. Kymsoten alueella oli maanantaihin mennessä todettu yhteensä 1 573 koronavirustartuntaa.

Kymenlaaksossa on sairaalahoidossa tällä hetkellä yksi koronaviruspotilas.

Kouvolassa ei ollut sunnuntaina eikä maanantaina yhtään koronavirustartuntaa, terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL raportoi. THL ilmoitti sunnuntaina yhdestä tartunnasta Kouvolassa. Maanantaina laitos korjasi tiedon ja poisti sunnuntaisen tartunnan tilastostaan. Kouvolan virustartuntojen yhteismääräksi pandemian alusta lähtien THL ilmoitti maanantaina 725.

Koronaviruksen ilmaantuvuus oli maanantaina Kymenlaaksossa 43,5 kun se kahden edeltäneen viikon aikana oli 37,3. Luku kuvaa taudin ilmaantuvuutta kahden viikon aikana 100 000 asukasta kohti.

Virustartuntoja THL raportoi Kymenlaaksossa maanantaina kahden viikon ajalta 71. Kahden sitä edeltäneen viikon tartuntojen määrä oli 61.

Positiivisten näytteiden ja sairaalahoitoa vaativien koronapotilaiden määrän lasku viime viikon aikana on Kymsoten mukaan merkki hyvästä suunnasta. Sairaanhoitopiiri tähdensi kuitenkin tiedotteessaan asukkaille edelleen tarkkaavaisuutta ja turvatoimenpiteistä huolehtimista.

Kymenlaaksossa ei ole todettu uutta Intian varianttia, mutta se on uhka, joka on otettava huomioon, Kymsote tiedotti.

Viikon aikana Kymsotella tutkittiin yhteensä 2 311 koronavirusnäytettä. Viime vuoden maaliskuusta lähtien Kymenlaaksossa on tutkittu yhteensä 83 143 koronanäytettä.

Kouvolalaisista oli saanut ensimmäisen koronarokotteen yli 47 prosenttia, yhteensä 38 530 maanantaihin mennessä. Toisen rokotteen saaneita Kouvolassa oli yli kahdeksan prosenttia, yhteensä 6 714. Koko Kymsoten alueella ensirokotteen saaneita oli maanantaihin mennessä vajaat 49 prosenttia asukkaista. Toisen rokotteen on saanut Kymenlaaksossa yli kahdeksan prosenttia väestöstä.

Kouvolassa 55–59-vuotiaista on rokotettu yli 72 prosenttia ja 50–54-vuotiaistakin 65 prosenttia. 70–80-vuotiaista yli 90 prosenttia on rokotettu vähintään ensimmäisellä rokotteella ja osa jo toisellakin. 45–49-vuotiaista ensirokotteen oli maanantaihin mennessä Kouvolassa saanut yli 31 prosenttia.

THL kertoi maanantaina, että Suomessa on todettu kahdeksan uutta koronavirukseen liittyvää kuolemaa. Kuolemia on koko maassa todettu pandemian alusta lähtien yhteensä 956.

Suomessa THL raportoi maanantaina 56 uutta koronavirustartuntaa. Niistä Helsingissä varmistui 25. Kahden viime viikon aikana on raportoitu 2 278 tartuntaa, mikä on hieman alle 600 tartuntaa vähemmän kuin kahden edellisen viikon aikana.

Yhteensä koronavirustartuntoja on raportoitu Suomessa pandemian alusta lähtien lähes 92 488.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka