Kouvolassa ei uusia koronatartuntoja keskiviikkona, Kymenlaaksossa kolme – Iitissä raportoitiin yksi tartunta

Koko maassa havaittiin 128 uutta tartuntaa.

Kuvituskuva. Katja Juurikko/Arkisto

Kimmo Puhakka

Kymenlaaksossa on keskiviikkona varmistunut kolme uutta koronavirustartuntaa. Kymsoten alueella on todettu yhteensä 1 580 tartuntaa pandemian alusta alkaen. Sairaalahoidossa on yksi koronaviruspotilas.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL ei keskiviikkona raportoinut Kouvolassa uusia tartuntoja. Kouvolassa on ollut kaikkiaan 726 tartuntaa. Iitissä havaittiin yksi uusi tartunta, mikä nostaa kunnan tartuntamäärän 33:een.

Taudin ilmaantuvuusluku oli Kymenlaaksossa keskiviikkona 38. Luku kuvaa tartuntojen määrää kahden viikon ajalta 100 000 asukasta kohti. Sairaanhoitopiirissä on ollut kahden viime viikon aikana 62 tartuntaa. Kahden sitä edeltäneen viikon tartuntojen määrä oli 66.

Positiivisten näytteiden ja sairaalahoitoa vaativien potilaiden määrän väheneminen kuluneen viikon aikana on Kymsoten mukaan merkki hyvästä suunnasta. Turvaväleistä, hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta sekä maskien käytöstä muistutetaan silti edelleen.

Kymenlaaksossa ei ole todettu uutta Intian virusmuunnosta.

THL raportoi Suomessa keskiviikkona 128 uutta koronavirustartuntaa. Kahden viime viikon aikana koko maassa on raportoitu 2 189 tartuntaa, mikä on 727 tartuntaa vähemmän kuin kahden edeltäneen viikon aikana. Koko maassa on pandemian alusta lähtien varmistunut 92 770 tartuntaa.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka