Kouvolassa kaksi uutta koronatartuntaa, Kymsotella neljä torstaina

Suurin osa tartunnoista tulee samasta taloudesta tai muulta lähipiiriltä Kymenlaaksossa.

Koronatilanteen hellittäminen Kymenlaaksossa ei tarkoita sitä, että kasvomaskeista tai käsidesistä kannattaisi luopua. Katja Juurikko

Johanna Tenovirta

Kymenlaaksossa oli torstaina neljä uutta koronavirustartuntaa. Kymsoten alueella on todettu epidemian alusta lähtien yhteensä 1 584 koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa oli yksi koronaviruspotilas.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL raportoi torstaina kaksi uutta virustartuntaa Kouvolassa. Kaikkiaan Kouvolassa on ollut 728 tartuntaa epidemian alusta. Iitissä tartuntojen määrä oli torstaina 33.

Kymenlaaksossa koronaviruksen ilmaantuvuus kahden viikon aikana oli torstaina 34. Kahden sitä edeltäneen viikon aikana luku oli 45. Luku kuvaa koronan ilmaantuvuutta kahden viikon aikana 100 000 asukasta kohti.

Kymenlaaksossa on varmistunut THL:n mukaan 57 tartuntaa kahden viikon aikana. Sitä edeltäneiden kahden viikon määrä oli 75.

Kymsoten mukaan positiivisten näytteiden ja sairaalahoitoa vaativien koronapotilaiden määrän lasku viime viikon aikana on merkki hyvästä suunnasta. Koronavirusnäytteistä positiivisten osuus on yksi prosentti. Positiivisten näytteiden osuus on laskussa, toukokuussa luku kävi lähellä kahta prosenttia. Suurin osa eli noin puolet tartunnoista tulee samasta taloudesta tai muulta lähipiiriltä.

Kymsote tiedotti, että asukkailta edellytetään kuitenkin edelleen tarkkaavaisuutta ja tutuista turvatoimenpiteistä huolehtimista. Turvaväleistä, huolellisesta käsi- ja yskimishygieniasta sekä maskien käytöstä ei tule luopua.

Kymenlaaksossa ei ole todettu uutta Intian varianttia, mutta se on uhka, joka on otettava huomioon, Kymsote kertoi.

Koko maassa THL raportoi 143 uutta tartuntaa. Suomessa on epidemian alusta ollut 92 913 tartuntaa.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka