Kouvolassa perjantaina yksi uusi koronatartunta, koko maassa 125

Koronavirusrokote suositellaan annettavaksi myös riskiryhmiin kuuluville nuorille. Timo Pasanen

Kimmo Puhakka

Kymenlaaksossa varmistettiin perjantaina yksi uusi koronavirustartunta. Kymsoten alueella on todettu epidemian alusta lähtien yhteensä 1 585 tartuntaa. Sairaalahoidossa oli yksi koronaviruspotilas.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL raportoi perjantaina yhden uuden tartunnan Kouvolassa. Kaikkiaan Kouvolassa on ollut 729 tartuntaa epidemian alusta. Iitissä tartuntojen määrä oli perjantaina 33.

Kymenlaaksossa koronaviruksen ilmaantuvuus kahden viikon aikana oli perjantaina 31,2. Kahden sitä edeltäneen viikon aikana luku oli 47,76. Luku kuvaa koronan ilmaantuvuutta kahden viikon aikana 100 000 asukasta kohti.

Toukokuun viimeisen viikon aikana Kymenlaaksossa todettiin 19 koronavirustartuntaa, mikä vastasi yhtä prosenttia tehdyistä koronatesteistä. Toukokuun aikana osuus on käynyt lähellä kahta prosenttia, joten positiivisten näytteiden osuus on laskussa.

Noin puolet tartunnoista tulee samasta taloudesta tai muulta lähipiiriltä. Kymsote kehottaa edelleen tarkkaavaisuuteen ja muistuttaa, ettei turvaväleistä, huolellisesta käsi- ja yskimishygieniasta eikä maskien käytöstä pidä luopua.

Kymenlaaksossa ei ole todettu Intian virusmuunnosta, mutta sitä pidetään uhkana, joka on otettava huomioon.

Kouvolassa koronarokotteen ensimmäisen annoksen on perjantaihin mennessä saanut 50,6 prosenttia väestöstä ja toisen annoksen 9,7 prosenttia.

Koko maassa THL raportoi 125 uutta tartuntaa. Suomessa on epidemian alusta ollut 93 038 tartuntaa.

Täydennetty Kouvolan rokotustiedoilla kello 13.09.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka