Avilta toivottu päätös Kymenlaaksoon – Yleisörajoitukset poistuvat lauantaina

Muun muassa 19.6. järjestettävään Kymi GP:hen saa ottaa yleisöä tänäkin vuonna. Arkistokuva on vuoden 2019 Kymi GP:stä. Juha Vesala

Joonas Heinonen

Kymenlaaksossa voi lauantaista alkaen järjestää terveysturvallisuus huomioiden isojakin tilaisuuksia, Etelä-Suomen aluehallintovirasto avi tiedotti perjantaina.

Kymenlaaksossa yleisötilaisuuksille sisällä ja ulkona ei ole henkilömäärärajaa, mutta osallistujien terveysturvallisuus pitää varmistaa. Uusi päätös on voimassa 30. kesäkuuta asti.

Sisätiloissa järjestettävissä yli kymmenen hengen kokoontumisissa asiakkailla tai osallistujilla täytyy olla mahdollisuus säilyttää turvavälit eli välttää lähikontakti toisiinsa. Lähikontaktilla tarkoitetaan sisätiloissa asiakkaiden oleskelua enintään kahden metrin etäisyydellä toisistaan yli 15 minuutin ajan tai fyysistä kontaktia.

Yli 50 henkilön ulkotilaisuuksissa asiakkailla tai osallistujilla täytyy olla mahdollisuus välttää fyysinen kontakti toisiinsa, mutta tietyn mittaisia turvavälejä ei enää vaadita.

Avi on huomioinut päätöksessään alueen epidemiatilanteen, Kymenlaakson koronakoordinaatioryhmän tilannekuvan ja sosiaali- ja terveysministeriön viimeisimmän ohjeistuksen.

Kokoontumisrajoitukset koskevat yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia. Kymsote antaa omat suosituksensa yksityistilaisuuksien, kuten esimerkiksi valmistujais- tai hääjuhlien järjestämisestä.

Uutista korjattu kello 18.57. Rajoitukset poistuvat lauantaina, ei perjantaina.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka