Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kouvolan turvallisuustapahtumat palaavat syksyllä – Puolustusvoimat ja viranomaiset kokoontuvat keskustaan, turvallisuuskonferenssi järjestetään verkossa

Turvallisuustapahtumia järjestettiin viimeksi vuonna 2019. Korona hautasi viime vuoden suunnitelmat.

Kouvolassa kaksi vuotta sitten järjestetyt turvallisuustapahtumat saavat jatkoa syksyllä. Tulossa on kaikille avoin ulkoilmatapahtuma ja verkossa järjestettävä konferenssi.

Kouvolan keskustaan levittäytyy syyskuun 3. päivänä Kouvolan turvallisuus ja viranomaiset Manskilla -tapahtuma, jossa paikalla ovat muun muassa puolustusvoimat, rajavartiolaitos ja pelastuslaitos.

Ohjelmassa on myös Kymen jääkäripataljoonan 100-vuotisjuhlallisuuksiin kuuluva paraatikatselmus pesäpallostadionilla ja ohimarssi kaupungin keskustassa. Kaupungintalolla järjestetään erillinen päiväjuhla kutsuvieraille.

Yhdeksäsluokkalaisille järjestetään Sumulaaksossa Intti tutuksi -tapahtuma, jossa voi tutustua varusmiespalvelukseen ja naisten vapaaehtoiseen asepalvelukseen.

Turvallisuuskonferenssi järjestetään koronapandemian vuoksi etänä. Yksipäiväisessä tapahtumassa kuullaan asiantuntijapuheenvuoroja ja paneelikeskusteluja.

Tapahtuman aamupäivä on suunnattu kutsuvieraille, iltapäivän osio on valtakunnallisesti avoin verkkotapahtuma. Ohjelma ja aikataulu julkaistaan elokuussa.

Tapahtuma halutaan vakiinnuttaa

Edellinen Kouvolan turvallisuustapahtuma järjestettiin kaupungintalolla vuonna 2019. Toista suunniteltiin viime syksylle, mutta se jouduttiin perumaan koronan vuoksi.

– Pidemmän ajan tavoitteena on vakiinnuttaa Kouvolan turvallisuuskonferenssin asema Suomen keskeisimpänä vuosittaisena ulko- ja turvallisuuspoliittisena keskustelufoorumina. Sidosryhmiltä saadun palautteen pohjalta turvallisuuskonferenssi koettiin tarpeellisena foorumina ja sille toivottiin jatkuvuutta, Kouvolan yhteyspäällikkö Anne Käki sanoo tiedotteessa.

Turvallisuuskonferenssin päävastuullinen järjestäjä on Kouvolan kaupunki. Ulkoilmatapahtuman järjestelyistä vastaavat kaupungin lisäksi Karjalan prikaati ja Kouvolan ydinkeskusta ry.

Sallitko sijaintitiedon käytön?

Mediatalo Keskisuomalainen voi tarjota sijaintiisi perustuen kohdennettua mainontaa. Sijaintitiedot voidaan yhdistää palveluiden käytöstä kerättyihin tietoihin.