Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kouvolassa viisi hirvikolaria kahdessa viikossa – Yhdeksän rattijuoppoa on jäänyt kiinni tällä viikolla

Hirvikolarit sattuivat Voikkaalla, Valkealassa, Utissa ja Korialla.

Kouvolassa on tapahtunut viisi hirvikolaria kahden viikon aikana. Kaakkois-Suomen poliisi kertoo tiedotteessa, että onnettomuudet ovat tapahtuneet eri vuorokauden aikoina Voikkaalla, Valkealassa, Utissa ja Korialla. Henkilövahingoilta on vältytty.

Poliisi muistuttaa, että hirvet liikkuvat alkukesästä vilkkaasti ja hirviemot vierottavat ylivuotiset vasansa, mikä lisää hirvionnettomuuksien riskiä kaikkina vuorokauden aikoina.

Tiedotteen mukaan erityistä varovaisuutta tulee noudattaa hirvivaara-alueella ja paikoissa, joissa hirviaita alkaa tai päättyy.

Poliisin mukaan paras keino välttää onnettomuus on ajonopeuden laskeminen. Hiljentämällä kuljettaja saa enemmän reagointiaikaa äkillisiin tilanteisiin.

Nopeuden alentaminen myös parantaa kuljettajan ja matkustajien turvallisuutta törmäystilanteessa.

Rattijuopoille tehovalvontaa sunnuntaina ja juhannusviikolla

Kouvolassa on tavattu yhdeksän rattijuopumuksesta epäiltyä ajoneuvon kuljettajaa, poliisi kertoo tiedotteessa.

Poliisi epäilee kahta heistä törkeästä rattijuopumuksesta ja seitsemää kuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta huumaavien aineiden alaisena.

Heistä neljän epäillään ajaneen myös ilman voimassa olevaa ajo-oikeutta. Kuljettajista neljä tavattiin Kouvolan keskustan alueella, kolme Kuusankoskella, yksi Valkealassa ja yksi Inkeroisissa.

Poliisi valvoo rattijuopumuksia tehostetusti koko maassa ensi sunnuntaina, jolloin on Liikenneraittiuspäivä. Myös juhannusviikolla valvontaa tehostetaan.

Sallitko sijaintitiedon käytön?

Mediatalo Keskisuomalainen voi tarjota sijaintiisi perustuen kohdennettua mainontaa. Sijaintitiedot voidaan yhdistää palveluiden käytöstä kerättyihin tietoihin.