Asiakastiloja koskeva turvavälimääräys puretaan Kymenlaaksossa keskiviikosta alkaen – syynä nopeasti parantunut epidemiatilanne

Kymenlaakson alueen toimijoita on velvoitettu varmistamaan asiakkaille tai osallistujille mahdollisuus lähikontaktien välttämiseen. Määräyksen piti olla voimassa 15. kesäkuuta asti, mutta lain edellytykset päätökselle eivät enää täyty.

Kuvituskuva kuvituskuva

Susanna Koivisto

Kymenlaakson alueen asiakastiloja koskeva turvavälimääräys kumotaan.Kyseessä on Etelä-Suomen aluehallintoviraston määräys, jolla Kymenlaakson alueen toimijoita on velvoitettu varmistamaan asiakkaille tai osallistujille mahdollisuus lähikontaktien välttämiseen.

Turvavälipäätös on ollut Kymenlaakson sairaanhoitopiirin alueella voimassa 21. toukokuuta alkaen. Määräyksen piti olla voimassa 15. kesäkuuta asti, mutta aluehallintovirasto kumoaa määräyksen keskiviikosta 9. kesäkuuta alkaen. Syynä on nopeasti parantunut epidemiatilanne, jonka seurauksena lain edellytykset päätökselle eivät enää täyty.

Hygieniavaatimukset ja kokoontumisrajoitukset edelleen huomioitava

Asiakastilojen on kuitenkin edelleen huomioitava yleiset hygieniavaatimukset. Toimijoiden on annettava mahdollisuus käsien pesemiseen sekä riittävät ohjeistukset hygieniakäytännöistä tiloissa. Tilojen ja pintojen puhdistusta on tehostettava, ja oleskelu on järjestettävä mahdollisimman väljästi.

Vuoden 2021 loppuun asti koko Suomessa on noudatettava tartuntatautilain väliaikaista pykälää 58 c. Pykälä sisältää hygieniavaatimuksia, jotka koskevat lähes kaikkia sisä- ja ulkotiloja, joissa on asiakkaita tai osallistujia. Ravintoloita koskevista velvoitteista säädetään tartuntatautilain pykälässä 58 a.

Tapahtumien ja muiden yleisötilaisuuksien järjestäjien on lisäksi noudatettava alueella voimassa olevia kokoontumisrajoituksia. Tällä hetkellä kokoontumisrajoitukset ohjeistavat, ettei isommissa tilaisuuksissa saa päästä syntymään lähikontakteja, ja osallistujien terveysturvallisuus on varmistettava ohjeita noudattamalla.

Aluehallintovirasto seuraa epidemiatilanteen kehitystä, ja arvioi päätösten välttämättömyyttä jatkuvasti yhdessä sairaanhoitopiirien kanssa. Tarvittavat päätökset tehdään aina tilanteen mukaisesti.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka