Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koulujen päätösviikonloppu toi Käyrälammen rannalle enemmän sotkua kuin roskiksiin mahtui – Napan lammella Korialla oli revitty irti infokylttejä

Rantavalvojat pitävät huolta Käyrälammen siisteydestä juhannusviikosta alkaen.

Koulujen loppuminen viime viikonloppuna näkyi Kouvolan julkisilla paikoilla.

Käyrälammen uimarannan roskikset olivat sunnuntai-iltana niin täynnä, että kaikki roskat eivät mahtuneet sisään. Maassa roskisten luona oli myös täysiä muovipusseja.

Kouvolan kaupungin liikuntapalveluiden työntekijät kävivät siistimässä rantaa maanantaina. Suuren ihmismäärän vaikutukset rannan kuntoon eivät tulleet yllätyksenä.

– Jos päättäjäisviikonlopulle sattuvat noin kauniit kelit, käymme aina ensimmäisenä maanantaina tarkistamassa varsinkin Käyrälammen, liikuntapaikkapäällikkö Kirke Roos kertoo.

Käyrälammella alkaa rantavalvonta 21. kesäkuuta. Sen jälkeen uimavalvojat pitävät huolta rannan siisteydestä joka arkipäivä elokuun puoleenväliin saakka. Pienempien kaupungin rantojen siisteys tarkistetaan kolmesti viikossa.

Napan lammella oli revitty infokylttejä

Kaupunki tarkisti maanantaina myös Urheilupuiston alueen jäähallin läheltä. Siellä oli roskattu ja rikottu pulloja. Samantyyppistä toimintaa oli myös muualla Kouvolassa.

– Korialla Napan lammella roskikset oli tyhjennetty lampeen ja infokylttejä oli revitty irti, Roos sanoo.

Hän harmittelee sotkemista, sillä se vaikuttaa yleiseen viihtyvyyteen. Lisäksi siivoaminen vie aikaa kaupungin työntekijöiltä.

Roosin mukaan muita siivoamista aiheuttavia ajankohtia ovat yleensä juhannus ja koulujen alkamista edeltävä viikonloppu.