Kymenlaakso on palannut koronatilanteessa perustasolle – Maskin käyttöä ja etätöiden tekemistä suositellaan edelleen

Päätökset ravintoloiden aukioloajoista tekee hallitus.

Aaro Immonen

Kymenlaakso on palannut koronavirustilanteessa perustasolle. Kymenlaakson koronakoordinaatioryhmä totesi tänään keskiviikkona, että maakunta on perustasolla.

Kymsoten johtajaylilääkärin Marja-Liisa Mäntymaan mukaan koronatilanne Kymenlaaksossa on vakaa.

Tartuntatapauksia on varmistunut päivittäin 0–3, ja tartuntaluku on painunut alle 20:n. Alle prosentti koronavirusnäytteistä on positiivisia. Yhtään koronapotilasta ei ole sairaalahoidossa.

– Tartuntatapaukset ovat satunnaisia, ja tartuntaketjut pystytään jäljittämään, Mäntymaa sanoi tiedotustilaisuudessa keskiviikkona.

Maskin käyttöä suositellaan edelleen

Suositus maskin käytöstä sisä- ja ulkotiloissa pysyy. Mäntymaan mukaan maskisuositus tulee pysymään niiden suositusten joukossa, joista luovutaan viimeisimpinä.

Koronakoordinaatioryhmä ei anna ylärajaa yksityisten tilaisuuksien kuten perhejuhlien osallistujamäärään, mutta se suosittelee riittäviä turvavälejä. Ryhmä suosittelee yksityistilaisuuksissa maskin käyttöä sisällä ja ulkonakin, jos turvavälit eivät pysy.

Koordinaatioryhmä suosittelee jatkamaan etätöiden tekemistä.

Mäntymaa muistuttaa, että epidemia ei ole vielä ohi, vaikka tilanne on nyt rauhallinen. Huolenaiheena on Delta-muunnos eli Intian virusmuunnos, joka on hyvin tarttuva. Mäntymaa korostaa varovaisuutta ja malttia.

– Järjestäjillä on vastuu tapahtumien järjestämisestä turvallisesti.

Avi vapautti jo aiemmin yleisötilaisuudet

Kymenlaaksossa on pystynyt viime lauantaista alkaen järjestämään suuriakin tilaisuuksia terveysturvallisuus huomioiden. Etelä-Suomen aluehallintovirasto päätti viime viikolla, ettei yleisötilaisuuksille sisällä ja ulkona ole henkilömäärärajaa.

Tällä viikolla aluehallintovirasto päätti, että Kymenlaakson alueen asiakastiloja koskeva turvavälimääräys kumotaan. Määräys poistui tänään keskiviikkona. Syynä on nopeasti parantunut epidemiatilanne, jonka seurauksena lain edellytykset päätökselle eivät enää täyty.

Päätökset ravintoloiden aukioloajoista tekee hallitus.

Juttua tarkennettu ja täydennetty lisätiedoilla 9.6. klo 11.50, 12.17 ja 15.38.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka