Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Stora Enso investoi 21 miljoonaa Anjalankosken tehtaille – Yhtiö tavoittelee kilpailukyvyn ja ympäristöystävällisyyden parantamista

Yhtiö investoi 26 miljoonaa euroa myös sellutuotannon nykyaikaistamiseen Nymöllassa Ruotsissa.

Stora Enso investoi 21 miljoonaa euroa Anjalan ja Inkeroisten tuotantolaitosten kilpailukyvyn ja ympäristöystävällisyyden parantamiseen. Yhtiö tiedotti asiasta torstaina.

Anjalan paperitehtaan ja Inkeroisten kartonkitehtaan investoinnin tavoitteena on pienentää päästöjä sekä varmistaa eri polttoaineseosten joustava käyttö lämmön tuotannossa. Työt investointihankkeessa on tarkoitus aloittaa lähiaikoina. Yhtiö arvioi töiden valmistuvan vuonna 2023.

Stora Enso valmistaa Anjalassa kirjapaperia, aikakauslehtipaperia ja parannettua sanomalehtipaperia 435 000 tonnin vuotuisella tuotantokapasiteetilla. Laitos työllistää noin 300 henkilöä.

Anjalan tuotantolaitos on integroitu viereiseen Stora Enson Inkeroisten tuotantolaitokseen. Inkeroisissa yhtiö valmistaa taivekartonkia 295 000 tonnin vuotuisella tuotantokapasiteetilla. Laitos työllistää noin 200 henkilöä.

Investointi myös Ruotsiin sellutuotantoon

Stora Enso investoi 26 miljoonaa euroa myös sellutuotannon nykyaikaistamiseen Nymöllassa Ruotsissa.

– Nämä investoinnit parantavat molempien tuotantolaitosten kilpailukykyä ja edistävät samalla kestävän kehityksen toimintamalliamme, Stora Enson Paper-divisioonan johtaja Kati ter Horst sanoo tiedotteessa.

Nymöllan investoinnin tavoitteena on nostaa vuotuista havupuusellun tuotantokapasiteettia noin 220 000 tonnista 245 000 tonniin. Hankkeen on suunniteltu käynnistyvän kuluvan vuoden aikana ja valmistuvan vuonna 2022.

Stora Enso valmistaa Nymöllassa kemiallista sellua sekä puuvapaata, päällystämätöntä paperia toimistokäyttöön. Laitoksen vuotuinen tuotantokapasiteetti on yhteensä 485 000 tonnia paperia ja 330 000 tonnia sellua. Se työllistää noin 500 henkilöä.

Sallitko sijaintitiedon käytön?

Mediatalo Keskisuomalainen voi tarjota sijaintiisi perustuen kohdennettua mainontaa. Sijaintitiedot voidaan yhdistää palveluiden käytöstä kerättyihin tietoihin.