Kouvolassa ei vielä sinilevähavaintoja – Vesi on todella korkealla, mikä näkyy Kymijoen virran voimakkuutena

Vedenpintojen nousun ennustetaan Kymijoen vesistössä taittuneen.

Alkukesän lämpimistä säistä huolimatta sinilevähavaintoja ei ole Kymenlaakson järvialueilla vielä tehty. Tieto selviää Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen (Ely) tiedotteesta.

Sinilevän sijasta vesissä on hyvin monin paikoin siitepölyä, joka kerääntyy lautoiksi. Ely-keskuksen tiedottaja Sirpa Skippari kertoo, että lauttoja muodostaa nyt pääasiassa männyn siitepöly.

Järvivedet ovat kaikkialla Kaakkois-Suomessa lämmenneet jo kesäisiin lukemiin. Vesien lämpötila vaihtelee 18:n ja 22:n lämpöasteen välillä.

Vedenkorkeus laskee, mutta hyvin hiljalleen

Kymijoen vesistön pääjärven, Päijänteen, vedenpinta hipoo sateisesta toukokuusta johtuen jo tulvarajaa. Vesi on noin 35 senttimetriä ajankohdan keskitasoa korkeammalla.

Päijänteen korkeudesta johtuen Kymijoen virtaama on tavanomaista suurempi. Kuusankosken kohdilla Kymijoessa virtaa vettä noin 530 kuutiometriä sekunnissa.

Tulvahuippu Kymijoen vesistössä on paraikaa käsillä ja vedenkorkeus kääntyy laskusuuntaan kesäkuun lopulla. Itse Kymijoessa virtaama on jo alkanut vähä vähältä pienenemään. Lasku on kuitenkin hidasta.

– Virta on yhä paljon voimakkaampi kuin tavallisesti. Sen myötä syntyy myös vaaratilanteita, Skippari varoittaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka