Kymsotessa kokeillaan kesällä yksivuotiaiden suun terveyden vastaanottoa etäyhteyksin

Mikäli etävastaanotto koetaan onnistuneeksi, käytäntöä jatketaan ja laajennetaan.

Arkistokuva. Ella Karttunen

Susanna Koivisto

Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalveluiden kuntayhtymässä Kymsotessa kokeillaan yksivuotiaan suun terveyden etävastaanottoa kesästä alkaen. Mikäli etävastaanotto koetaan onnistuneeksi, sitä jatketaan ja laajennetaan. Yksivuotiaan vastaanotto on lapsen ensimmäinen suun hoitoon liittyvä kontakti, jossa keskustellaan suun terveydestä, siihen vaikuttavista tekijöistä sekä lapsen suun hoitoon liittyvistä toiveista.

Kymsote kertoo tiedotteessa, että etävastaanotosta toivotaan monenlaisia hyötyjä kuntalaisille. Tarkoitus on parantaa palvelun saatavuutta, mahdollistaa toiminta läpi aluerajojen, mahdollistaa työssäkäyvien vanhempien osallistuminen vastaanotolle ja vähentää turhaa matkustamista.

Tiedotteessa kerrotaan myös, että muun muassa monilapsiset perheet ovat toivoneet etäpalveluita. Jatkossa etävastaanottoa voidaan käyttää suun terveydenhuollossa vastaavanlaisiin keskustelua ja neuvontaa sisältäviin tapaamisiin.

Etävastaanotto pidetään Teams-videoyhteyden välityksellä. Lapsen huoltaja saa kutsukirjeen, jossa on tarkemmat ohjeet. Kutsukirjeen saamisen jälkeen etävastaanotolle voi varata ajan järjestelmässä seuraavien kahden kuukauden ajan.

Sähköiseen ajanvarausjärjestelmään kuuluu vahva tunnistautuminen. Ajanvarausta tehdessä huoltaja ilmoittaa sähköpostin, johon haluaa Teams-videoyhteyteen tarvittavan linkin. Hammashoitola lähettää tarvittavan linkin 1–2 vuorokautta ennen vastaanottoa. Ne, jotka eivät voi varata aikaansa sähköisesti, voivat tehdä sen puhelimitse.

Kommentoi

Mainos: Pihlajalinna

Ranne-potilaan matka

Mainos: Kouvolan Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Palvelut

Ruokapaikka