Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ymmärrätkö nuorisokieltä? – Testaa taitosi Kouvolan Sanomien visassa!

Uimakausi alkoi Kouvolan rannoilla, vesien laatu on hyvä – Sinilevästä vähäisiä havaintoja neljällä yleisellä rannalla

Tuulinen ja aallokkoinen keli vaikeutti havaintojen tekemistä.

Uimavesien laatu oli hyvä Kouvolan yleisillä uimarannoilla kesäkuun näytteiden perusteella. Kouvolan kaupungin ympäristöpalvelut kertoo tiedotteessa, että sinilevästä tehtiin vähäisiä havaintoja Sompasen ja Jokelan uimarannalla sekä Lappalanjärvellä Valkealan kirkonkylän ja Särkkien uimarannoilla.

Kesäkuussa otettujen näytteiden tarkastushetkellä oli tuulista ja aallokkoista, mikä vaikeutti havaintojen tekemistä.

Uimavesien lämpötilat olivat keskimäärin 18,8-asteisia.

Kouvolan kaupungin ympäristöpalvelut valvoo uimarantoja ja veden laatua uimakaudella, joka alkaa 15. kesäkuuta ja päättyy 31. elokuuta.

Näytteet otetaan EU-rannoilta neljä kertaa kesässä ja pieniltä uimarannoilta kolme kertaa uimakauden aikana. Suunnitellut näytteenottoviikot ovat 22, 24, 28 ja 32. Tarvittaessa otetaan lisänäytteitä.

Kouvolassa on 11 kaupungin ja kaksi yksityisen tahon ylläpitämää uimarantaa.

Uimarannat jaotellaan yleisiin uimarantoihin ja pieniin yleisiin uimarantoihin kävijämäärän mukaan. Kouvolan seudulla suuria eli niin sanottuja EU-rantoja ovat Käyrälampi, Särkät, Venna ja Koivusaari.

Uimarantoja ja -vesiä koskevia tiedotteita on nähtävillä uimarantojen ilmoitustauluilla. Lisäksi niitä voi seurata netissä tästä linkistä.