Sähköpylväät pörriäisten avuksi Kouvolassa – Kantaverkkoyhtiö Fingrid kiinnittää hyönteishotelleja voimajohtopylväisiin

Pörriäishotelleilla pyritään edistämään luonnon monimuotoisuutta voimajohtoalueilla.

Fingridin tiedotteessa kerrotaan, että pölyttäjähyönteisten määrä on vähentynyt elinympäristöjen katoamisen, hyönteismyrkkyjen käytön, vieraslajien ja ilmastonmuutoksen seurauksena. Kuvassa yksi yhtiön kiinnittämistä pörriäishotelleista. Johannes Wiehn

Elisa Airasvirta

Kouvolassa kiinnitetään puurakenteisiin voimajohtopylväisiin noin 60 pörriäishotellia. Pölyttäjähyönteisille tarkoitettujen pörriäishotellien asentamisesta vastaa Suomen kantaverkkoyhtiö Fingrid. Hotelleja tulee Kouvolassa noin kymmenen kilometrin alueelle.

– Keinopesän ansiosta hyödyllisille pölyttäjille on tarjolla tarpeellisia, suojaisia koloja. Pölyttäjien määrän lisääminen on eduksi luonnon monimuotoisuudelle sekä kasvien ja hedelmien sadolle, yhtiön tiedotteessa kerrotaan.

Yksi yhtiön yritysvastuutavoitteista on luonnon monimuotoisuuden edistäminen voimajohtoalueilla.

Fingridin tiedotteessa todetaan, että voimajohtoalueet sopivat pölytystä vaativien kukkien kasvupaikoiksi. Alueet voivat korvata perinteisiä niittyjä, jotka ovat pölyttäjähyönteisille tärkeitä elinympäristöjä.

– Pörriäishotelleilla kokeilemme, voimmeko tarjota pölyttäjille suojaisia koloja ja edistää täten luonnon monimuotoisuutta voimajohtoalueillamme, Fingridin yritysvastuuasioista vastaava lakiasiainjohtaja Marina Louhija kertoo tiedotteessa.

Fingrid muistuttaa, että yleensä voimajohtopylväisiin ei saa kiinnittää mitään sähköturvallisuussyistä johtuen. Kokeilu toteutetaan yhtiön omistamilla maa-alueilla

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka