Yli 30 asteen helle jatkuu Kouvolassa – Tiistaina jäätiin maanantain lukemista, mutta uusi ennätys voi syntyä keskiviikkona

Utissa mitattiin maanantaina 31,9 astetta ja tiistaina 31,4 astetta.

Kouvolassa oli helteinen kesäkuu. Johanna Erjonsalo

Tiina Knaappila

Monin paikoin on rikottu kesän lämpöennätyksiä tänään, mutta Kouvolassa tiistain lukemat jäivät maanantain lämpötiloja matalammiksi.

Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Iiris Viljamaa kertoo, että Utissa mitattiin maanantaina 31,9 astetta maanantaina kello 16 aikaan. Tiistain ylin lukema oli 31,4 kello 15 aikaan.

Anjalassa päästiin maanantaina 31,2 asteen lukemiin kello 13.50 ja tiistaina mitattiin ylimmillään 30,4 astetta kello 17.30.

Parikkalassa lämpötila nousi 33,6 asteeseen. Se on tämän kesän korkein Suomessa mitattu lämpötila.

Ennätykset voivat Kouvolassa paukkua vielä huomenna, sillä keskiviikoksi Kymenlaaksoon ja Etelä-Karjalaan luvataan vielä tukalaa hellettä ja 32–33 asteen lukemia.

Keskiviikon jälkeen lämpötilat laskevat alle 30 asteen, mutta pysyttelevät torstaina ja perjantaina edelleen noin 28 asteessa.

Viljamaa kertoo, että Suomen kaakkoispuolella on korkeapaine, joka pitää Itä-Suomen poutaisena, vaikka ukkosmyrskyt ovat riepotelleet pohjoisempaa Suomea.

Iltapäivisin voi keskiviikosta alkaen tulla kuurosateita. Vaikka sää on lämmin ja kostea, ukkosta ei synny, jos mitään laukaisevaa tekijää ei tule. Mikäli paikallisia sadekuuroja syntyy, ne voivat olla hyvin voimakkaita.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka